Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2006

Φονιάδες των λαών, Pink Floyd!

We don't need more education φώναζαν πριν από περίπου 30 χρόνια οι Pink Floyd και είχαν δίκιο. Η εκπαίδευση, όπως είχε καταντήσει τότε, ήταν από μόνη της λόγος για επανάσταση. Οι καθηγητές -όπως και ο κάθε ένας που έχει την οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, παντού και πάντα- είχαν διαφθαρεί και είχαν πάρει το ρόλο του τιμωρού αντί για αυτόν του δασκάλου. Η εκπαίδευση είχε γίνει ένα είδος ιεράς εξέτασης (τουλάχιστον στην Ελλάδα).

Τότε με αυτό το τραγούδι-σύνθημα ξεσηκώνονταν όλοι. Εναντίον των πάντων. Για εμάς που γεννηθήκαμε λίγο αργότερα (είμαι μόλις τρία χρόνια μεγαλύτερος από το τραγούδι) τα πράγματα ήρθαν και λίγο πιο φουσκωμένα, βέβαια, αλλά χωρίς αλλοίωση -ελπίζω- του αρχικού -και αναρχικού- τους νοήματος. Έτσι, λοιπόν, η παιδεία άλλαξε, το τοίχος έπεσε, ακόμα και οι ανθρακωρύχοι νομίζω ότι το χρησιμοποίησαν. Και πάντα έφερνε έμπνευση.

Αλλά -καημένε Πανούση, εσείς είσαστε η αδικημένη γενιά; η γενιά του 60; για γύρνα δες τη γενιά του 80- κάθε γενιά μάλλον χρειάζεται την επανάστασή της. Και σήμερα, που η παιδεία έχει πάλι τα χάλια της (τουλάχιστον στην Ελλάδα), οι φοιτητές αποφάσισαν να αντιδράσουν ξανά.

Πριν εξετάσουμε αν έχουν δίκιο ή άδικο ας δούμε γιατί έγινε χάλια η παιδεία. Σε ποιανού τα χέρια είναι τα Πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια; Ποιοι κάνουν κουμάντο μέσα σε αυτό το περιβόητο άσυλο; Πως διαχειρίζονται τις κρίσεις;

Οι απαντήσεις εν τάχη:
Στων φοιτητών.
Όλοι (κατά πως τους συμφέρει).
Δεν τις διαχειρίζονται (ωχ αδερφέ, εγώ θα την πληρώσω τη στέγη του Πολυτεχνείου;).

Δηλαδή τι έγινε; Η πανέξυπνη δημοκρατία μας τους έδωσε το μέγα αναλγητικό των πόνων της καταπίεσης. Τους έδωσε απόλυτη και ατιμώρητη εξουσία! Κάντε ότι θέλετε! Κάντε φοιτητικές εκλογές (υπό τη σκέπη των κομμάτων μας πάντα, αλήθεια ΔΑΠίτες και ΠΑΣΠίτες, δεν μιλάνε σαν να είναι όλοι ΚΝίτες)! Σπάστε! Καταστρέψτε! Δεν θα σας πιάσει κανείς! Έχετε άσυλο! Διαλύστε γραφεία και εργασίες αυτών που έχουν το θράσος να διαφωνούν μαζί σας! Ταλαιπωρηθήκατε αρκετά επί χούντας, τώρα δεν σας μιλάει κανείς! Κρατήστε καθηγητές ομήρους μέχρι να συμφωνήσουν με ότι θέλετε! Κρεμάστε όσους δεν συμφωνήσουν!

Και η εξουσία που πάντοτε διέφθειρε κατέφαγε και πάλι τα κόκαλα της δημοκρατίας. Και, σαν κανονικά πρόβατα, όλοι τρέχουν από πίσω από παλιές και δοκιμασμένες ιδεολογίες. Χωρίς φαντασία (καημένε και συ Σιδηρόπουλε, με τη "φαντασία στην εξουσία" σου, που όλοι το τραγουδάνε ειρωνικά, και δεν καταλαβαίνουν ότι πλέον μιλάει για τους ίδιους), χωρίς νέο όραμα. Παπαγαλίζουν λέξεις πειστήρια του αναμφισβήτητου δίκιου τους όπως παγκοσμιοποίηση, κεκτημένα, δημοκρατία κ.α. και δεν καταλαβαίνουν ότι το ναρκωτικό της εξουσίας τους έχει κάψει ολόκληρους και το μόνο που δεν πρέπει να ζητάνε είναι το πρώτο που ζητάνε: Να μην αλλάξει τίποτα. Μωρέ, αίτημα επαναστάτη!

Και αφήνουν την εκάστοτε κυβέρνηση να συνεχίζει ανενόχλητη να κρατάει σίγουρη την Ελλάδα στην τρίτη θέση παγκοσμίως στις δαπάνες για τον εξοπλισμό. Τραγουδώντας πάντα we don't need more ejucation. Μάλλον το μήνυμα ήταν πολύ δυνατό για να σβήσει τόσο εύκολα. Γι αυτό λέω φονιάδες των λαών τους Pink Floyd. Γιατί η βόμβα που έφτιαξαν το '79 σπέρνει ακόμα το θάνατο αλλά από την αντίπερα όχθη αυτή τη φορά.

Θα μου πεις, που να ήξεραν και αυτοί ότι ο κόσμος θα γίνει τόσο άμυαλος ώστε να μην ξεχωρίζει τη διαφορά της εκπαίδευσης το '79 με τη σημερινή...

Φονιάδες των Pink Floyd, λαοί!

(Οι πηγές έμπνευσης για αυτό το post ήταν:

buzz it!

15 αξιόλογες σκέψεις:

Ecumene είπε...

Daddy's flown across the ocean
Leaving just a memory
Snapshot in the family album
Daddy what else did you leave for me?
Daddy, what'd'ja leave behind for me?!?
All in all it was just a brick in the wall.
All in all it was all just bricks in the wall.

"You! Yes, you! Stand still laddy!"


We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

We don't need no education
We dont need no thought control
No dark sarcasm in the classroom
Teachers leave them kids alone
Hey! Teachers! Leave them kids alone!
All in all it's just another brick in the wall.
All in all you're just another brick in the wall.

"Wrong, Do it again!"
"If you don't eat yer meat, you can't have any pudding. How can you
have any pudding if you don't eat yer meat?"
"You! Yes, you behind the bikesheds, stand still laddy!"

[Sound of many TV's coming on, all on different channels]
"The Bulls are already out there"
Pink: "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrgh!"
"This Roman Meal bakery thought you'd like to know."

I don't need no arms around me
And I dont need no drugs to calm me.
I have seen the writing on the wall.
Don't think I need anything at all.
No! Don't think I'll need anything at all.
All in all it was all just bricks in the wall.
All in all you were all just bricks in the wall.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

All in all it's just another brick in the wall...

ΤΙ να πεις, τραβάς τα μαλλιά σου με την όλη κατάσταση - είναι ντροπή!!!

Δε μπορεί να μην υπάρχει λύση - θέλει όμως τόση δουλειά σε όλα τα επίπεδα που φοβάμαι πως κανείς δε θα κουνήσει δαχτυλάκι. Αν μη τι άλλο, αυτό ξέρουμε, αυτό περιμένουμε, ε, πορευόμαστε και.. αυτά.

Ντρέπομαι. Πολύ.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Τι να σου πω Άγγελε, ανατρίχιασα τώρα που το ξαναδιάβασα!

Έχεις τόσο δίκιο...

Μα κοιμόμαστε λοιπόν όλοι όρθιοι;
Γιατί βάζουμε τα χεράκια μας να βγάλουμε τα ματάκια μας;;;

Γιατί επιτέλους δεν κάνουμε και κάτι σωστό σ'αυτή τη χώρα?...
Τόσο ανίκανοι είμαστε πια να ζητήσουμε κάτι καλύτερο για εμάς τους ίδιους, τα παιδιά μας, το μέλλον μας;

Είναι ντροπή μας...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
museologist είπε...

Τα έχω "πάρει" σήμερα με την όλη ιστορία. Όχι τόσο της λογοκρισίας του άρθρου του κ. Γουσσέτη, αλλά του τραμπουκισμού των φοιτητών προς τον κ. Βασσάλο. Δεν θα έπρεπε, γιατί τα ξέρω, τα έχω δει, τα έχω συζητήσει τόσες φορές και είναι αναμενόμενα. Αλλά το bullying το έχω ζήσει στο πανεπιστήμιο, "έτσι είναι, γιατί έτσι θέλω και βγάλε το μόκο μην τις φας" και μου προκαλεί πάντα απέχθεια.

Αν μόνο (if only) η σιωπηρή πλειοψηφία (φοιτητών και μη) έπαυε να τα ανέχεται όλα αυτά, αν μόνο υπήρχαν κυβερνώντες που έπαιρναν τη δουλειά τους σοβαρά και όχι τους εαυτούς τους...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά δεν μού λέτε, τώρα τους έπιασε ο πόνος τους αριστερούληδες, "προοδευτικούς" Γουσέτηδες; Όταν τίς φάπες των αναρχικών τίς τρώνε οι ίδιοι; Ε, καιρός ήταν!

Ο εσμός όλων αυτών των "προοδευτικών" Γουσέτηδων είναι το παρακράτος της νεωτέρας Ελλάδος, το πολιτικο-οικονομικό-πολιτιστικό-διαπλεκόμενο κατεστηστημένο καρκίνωμα, η "ελίτ" που καταδυναστεύει τον τόπο, η αριστερίστικη προπαγάνδα που έχει επιβληθεί διά της βίας παντού στην Ελλάδα, εδώ και τριάντα χρόνια. Δικά σας παιδιά είναι οι αριστεριστές, εσείς επιβάλλατε την δικτατορία τους στα πανεπιστήμια της χώρας (και παντού αλλού). Λουστείτε τους τώρα. Ας φάτε και καμμιά σφαλιάρα.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Τουρκοφάγος είπε...

Όταν οι αριστεριστές του Γουσέτη, σάρξ εκ της σαρκός του, συλλαμβάνουν, ανακρίνουν, βασανίζουν, κρατάνε ομήρους, όλα αυτά υπό την κάλυψη του ασύλου, και όχι μόνο κανείς δεν λέει τίποτε γι' αυτό, αλλά τους παρουσιάζουμε και ως... θύματα των φασιστών (!), όταν οι αριστεριστές Γουσέτηδες έχουν εγκαταστήσει στην Ελλάδα την κυριαρχία της αριστερής προπαγάνδας και του αριστερού παρακράτους (πολιτική, οικονομία, "πολιτιστικά", διαπλοκή), ε, τότε, όταν κάποιος αναρχικός (από αυτούς που οι ίδιοι οι Γουσέτηδες εξέθρεψαν) ρίχνει μια σφαλιάρα στον ίδιο τον Γουσέτη, μην περιμένετε να σκίσουμε και τα ρούχα μας επειδή κλαίγεται τώρα ο κλαψομούνης!

Αν θύμα του αριστερού φασισμού ήταν "φασίστες", όπως προ ημερών στην Θεσσαλονίκη, αριστεριστές τραμπούκοι τρομοκράτες, με την βοήθεια των ΜΑΤ (!), ματαίωσαν (με βίαιη αντισυγκέντρωση) νόμιμη, προαποφασισθείσα και δηλωθείσα από καιρό στις αρχές συγκέντρωση εθνικιστών προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν είδα κανέναν "δημοκράτη" να διαμαρτύρεται για τον αριστερό φασισμό.

Ε, τώρα κι εγώ γελάω τόσο, σχεδόν όσο και όταν βλέπω προοδευτικάριους ροζ αριστερούς δημοσιογράφους του κατεστημένου, να τρώνε σφαλιάρες από τους αναρχικούς.


---

Πάθη δίχως Ανάσταση...

Την περασμένη εβδομάδα, πριν κλείσουν οι Σχολές για τις Πασχαλινές γιορτές, έγιναν σοβαρά επεισόδια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο: Φοιτητές «συνέλαβαν» ένα ακροδεξιό πρωτοετή, ο οποίος έφερε πάνω του αεροβόλο, όπως ανακοινώθηκε. Στη συνέχεια άλλοι ακροδεξιοί προσπάθησαν να τον «απελευθερώσουν», οπότε απειλήθηκε γενίκευση των ταραχών. Ο «αιχμάλωτος» ξυλοκοπήθηκε για τα καλά από αναρχικούς. Ύστερα «απελευθερώθηκε» με τη μεσολάβηση των ψυχραιμότερων. Σοβαρότερα επεισόδια αποφεύχθηκαν μόνο διότι πλησίαζαν γιορτές και κανείς δεν ήθελε κλιμάκωση ταραχών στην αρχή των διακοπών…
Δεν θα μπούμε στη λογική «ποιος έφταιγε». Ένας πρωτοετής που φέρει αγκυλωτούς σταυρούς και αεροβόλο όπλο, είναι εξ ίσου ανόητος και επικίνδυνος όπως κι ένας αναρχικός συνομήλικός του, που φοράει κουκούλες και εκτοξεύει αυτοσχέδιες «μολότοφ». Εξ ίσου φασιστοειδή είναι και τα δύο. Εξ ίσου παρασυρμένα παιδαρέλια. Εξ ίσου ολοκληρωτικής νοοτροπίας. Εξ ίσου ικανά να κάνουν κακό στον εαυτό τους και στους άλλους…
Αν ερχόταν κάποιος στην Ελλάδα από άλλη χώρα – σύγχρονη, πολιτισμένη και δημοκρατική – θα απορούσε για τις τόσες παρανομίες που μένουν ατιμώρητες: Είναι παρανομία να κουβαλά κανείς αεροβόλα σε πανεπιστημιακούς χώρους. Είναι παρανομία να συλλαμβάνεται και να κρατείται από άτομα που δεν εκπροσωπούν καμία νόμιμη αρχή. Είναι ακόμα σοβαρότερη παρανομία να δέρνεται, κρατούμενος στα χέρια τους. Όλα αυτά, αποτελούν αδικήματα σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα, βέβαια, ισχύουν «άλλα»…
Δεν ισχύουν άλλοι νόμοι. Ισχύει παράλυση της νομιμότητας μέσα και γύρω από τα Πανεπιστήμια. Όπου το «άσυλο» δεν προστατεύει τη διακίνηση των ιδεών, αλλά την παρανομία και τα κυκλώματα των ακραίων, που εξασκούνται σε ενέργειες βίας κι εκφοβισμού.
Τώρα, όμως, δημιουργείται νέα κατάσταση: Το «άσυλο» αναδεικνύεται χώρος προνομιακής σύγκρουσης των ακραίων: Των ακραίων φασιστών με τους ακραίους αναρχικούς. Κάθε ομάδα έχει ανάγκη την άλλη ως «φόβητρο» και ως «εχθρό» για να υπάρξει. Αμφότερες υπάρχουν μόνο για να φαντασιώνουν τη μεταξύ τους σύγκρουση, για να προκαλούνται αμοιβαία, μέχρι να συγκρουστούν μετωπικά. Κι η σύγκρουση, όταν συμβεί, θα γίνει μέσα στους Πανεπιστημιακούς χώρους, θα είναι αιματηρή και δεν θα την πληρώσουν μόνο οι ακραίοι…
Πλησιάζει ο καιρός που και τα Πανεπιστήμια θα γίνουν χώρος εκτεταμένων συγκρούσεων. Τα προχθεσινά γεγονότα ήταν προειδοποιητικό καμπανάκι.
Για το αίμα που θα χυθεί και τα θύματα που θα υπάρξουν υπεύθυνοι δεν θα είναι οι «σαλεμένοι» πιτσιρικάδες. Υπεύθυνοι θα είναι εκείνοι που μπορούν και οφείλουν να το εμποδίσουν, αλλά δεν κάνουν τίποτε. Εκείνοι που ανέχονται τη συνεχή κλιμάκωση της παρανομίας, και δεν σηκώνουν το ανάστημά τους. Εκείνοι, οι ενήλικες και πνευματικοί ηγέτες – υποτίθεται - που βλέπουν παιδιά να ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να αλληλοσφαγούν και δεν παίρνουν μέτρα εγκαίρως. Εκείνοι που ανέχονται το – μοναδικό διεθνώς – θεσμικό έκτρωμα του «ασύλου» παρανομίας μέσα στα Πανεπιστήμια και δεν τολμούν να ζητήσουν την πλήρη κατάργησή του. Τόσοι «λίγοι» και τόσο «μικροί». Και τόσο «μοιραίοι». Γιατί θα το κάνουν, εκ των υστέρων, όταν θα ’χει χυθεί αίμα. Ή όταν ξεσηκωθούν οι ίδιοι οι φοιτητές και το ζητήσουν. Για να μπορούν να πηγαίνουν στις Σχολές τους, χωρίς το φόβο των συμμοριών, των παρανόμων και των ακραίων.
Αποκορύφωση ανοησίας ο ισχυρισμός ότι «η Πανεπιστημιακή κοινότητα μπορεί να υπερασπιστεί μόνη της το άσυλο». Δεν καταλαβαίνουν ότι οι «οργανώσεις περιφρούρησης» αποτελούν στην ουσία «ομάδες κρούσης». Και πολύ εύκολα μετατρέπονται από «υπερασπιστές του ασύλου» σε «δυνάστες των Πανεπιστημίων», που συγκρούονται με αντίπαλες ομάδες κρούσης, άλλων αυτόκλητων «υπερασπιστών του ασύλου». Που τελικώς, άλλο δεν κάνουν από το να δέρνονται μεταξύ τους. Το ερώτημα είναι αν η Πανεπιστημιακή κοινότητα έχει το θάρρος να διαλύσει τις ομάδες κρούσης και τις συμμορίες που ως τώρα απλώς προκαλούσαν υλικές ζημιές. Τώρα ετοιμάζουν τη μεγάλη σφαγή…
Για την ώρα, η Ελλάδα δεν έχει Πανεπιστήμια. Έχουν χώρους που τους λυμαίνονται διάφορες συμμορίες, ερυθρών και μαύρων «Χμερ».
Στα Πανεπιστήμια, η «Εβδομάδα των Παθών» κρατάει χρόνια.
Καλή Ανάσταση…

Του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Γ.Γ. Δικτύου 21

22 Απριλίου 2006

---

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ έκαναν ντου στο Πάντειο και μαχαίρωσαν
τρεις φοιτητές


Δολοφονική επίθεση

Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

Βιαιότητες διαδραματίστηκαν χθες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με πρωταγωνιστές εξτρεμιστές της ακροδεξιάς με αφορμή τη «σύλληψη» νεαρού φοιτητή, γιου αστυνομικού, από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αντιεξουσιαστές. Αποτέλεσμα της τυφλής δολοφονικής επίθεσης, που έγινε με την Αστυνομία να παρακολουθεί, ήταν οι τραυματισμοί τριών φοιτητών με μαχαίρι.

Αναστάτωση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μετά τη δολοφονική επίθεση ακροδεξιών, με τρεις τραυματίες Αργά το απόγευμα ο νεαρός φοιτητής αφέθηκε ελεύθερος από τους αντιεξουσιαστές, που τον κρατούσαν «όμηρο», και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, αφού -όπως είπε στους αστυνομικούς- είχε ξυλοκοπηθεί. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα ψεύτικα όπλα που είχε του τα έδωσαν τέσσερα άτομα, ηλικίας περίπου 40 ετών, τους οποίους και περιέγραψε.

Η σχέση του, όμως, με τον ακροδεξιό χώρο θεωρείται δεδομένη, αφού στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαναποθηκευμένοι αριθμοί τηλεφώνων δίπλα στα οποία υπήρχαν τα αρχικά Χ.Α., αλλά και τηλέφωνα άλλωνστελεχών του ακροδεξιού χώρου.

Ανεξήγητο, επίσης, παραμένει το γεγονός πώς ειδοποιήθηκαν εξτρεμιστές της ακροδεξιάς, οι οποίοι επέδραμαν άμεσα στο Πάντειο κρατώντας μαχαίρια, λοστούς και δακρυγόνα σπρέι και επιτέθηκαν αδιακρίτως σε όποιον έβρισκαν μπροστά τους, προξενώντας παράλληλα ζημιές.

Ο πρωτοετής φοιτητής αμέσως μετά την «απελευθέρωσή» του, δύο τετράγωνα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, με δύο αγνώστους

Οι τραυματίες

Από την τυφλή επίθεση τραυματίστηκαν τρεις νέοι άνθρωποι. Μια κοπέλα χτυπήθηκε στο κεφάλι και μαχαιρώθηκε πισώπλατα και δύο ακόμη νεαροί μαχαιρώθηκαν, ο ένας στην καρδιά και ο άλλος στο πίσω μέρος του σώματός του, κοντά στη μέση. Ολοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ ένας από αυτούς -όπως έγινε γνωστό- οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να δώσει κατάθεση και ξανά πίσω στο νοσοκομείο αφού αιμορραγούσε!

Εντύπωση προκαλεί η αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ., που δεν προσπάθησε καν να αποτρέψει την τυφλή δολοφονική επίθεση. Οπως κατήγγειλαν μέλη της φοιτητικής κοινότητας στην «Ε», η στατική δύναμη της Αστυνομίας που βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία Τύπου άφησε τους ακροδεξιούς να φτάσουν στον πεζόδρομο της σχολής και να επιτεθούν, και εμφανίστηκε τελικά κοντά στο πανεπιστήμιο 10 λεπτά μετά τους τραυματισμούς.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν στην «Ε» για «τυφλή δολοφονική επίθεση» και είπαν ότι οι εξτρεμιστές ακροδεξιοί ήταν συνολικά 20 άτομα. Μισοί από αυτούς φορούσαν κράνη και οι υπόλοιποι, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ήταν ντυμένοι με φόρμες. Ανάμεσά τους, βρίσκονταν και άνθρωποι ηλικίας 35-40 χρόνων, οι οποίοι ήταν «οπλισμένοι» με μαχαίρια, ρόπαλα και δακρυγόνο σπρέι.

Η ΕΛ.ΑΣ.

Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, μας είπε χθες το βράδυ ότι ο νεαρόςφοιτητής δεν πρόκειται να κατηγορηθεί, γιατί «τα όπλα τού τα έβαλαν», και ότι η Αστυνομία δεν απέτρεψε την επιδρομή των ακροδεξιών διότι ενημερώθηκε για τα συμβάντα αφού σημειώθηκαν οι τραυματισμοί. Αντίθετα, όπως έγινε γνωστό, η Σύγκλητος θα ζητήσει να κατηγορηθεί ο φοιτητής για οπλοφορία και παραβίαση του ασύλου.

Στα γραφεία της Ασφάλειας είχαν κληθεί χθες το βράδυ να καταθέσουν ο νεαρός φοιτητής, εκπρόσωποι των φοιτητικών κοινοτήτων και των πρυτανικών αρχών.

Η απίστευτη αυτή ιστορία ωμής βίας ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, όταν μέλη της φοιτητικής κοινότητας...συνέλαβαν τον πρωτοετή φοιτητή Κοινωνιολογίας τη στιγμή που έγραφε φασιστικά συνθήματα στον τοίχο. Μόλις τον πλησίασαν, εκείνος έβγαλε ένα πιστόλι και προσπάθησε να το στρέψει εναντίον τους. Μέχρι να οδηγήσουν τον φοιτητή στον πρύτανη, βρήκαν πάνω του ένα ακόμη όπλο. Και τα δύο τα μετέφερε στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας ο πρύτανης, όπου, όπως του είπαν οι αστυνομικοί, επρόκειτο για ένα αεροβόλο και ένα πιστόλι κρότου-λάμψης. Πάνω του βρέθηκε και ένα μπρελόκ της Χρυσής Αυγής.

Αμέσως μετά ακολούθησε η δολοφονική επίθεση των ακροδεξιών. Ο φοιτητής Κοινωνιολογίας αφέθηκε τελικά ελεύθερος γύρω στις 6 το απόγευμα.

Καταδικάζουν

«Για μαζική εισβολή και επίθεση ομάδας φασιστών μέρα μεσημέρι στο Πάντειο Πανεπιστήμιο» κάνει λόγο μεανακοίνωσή της η «Νεολαία στον Ρατσισμό στην Ευρώπη YRE». «Οι δολοφονικές επιθέσεις νεοφασιστών έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια», αναφέρει σημειώνοντας τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις ακροδεξιών σε φοιτητές.

«Εχει έρθει η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και να σταματήσουν να "σφυρίζουν αδιάφορα", σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/04/2006

---

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@εργοτελίνα
Ευχαριστώ, τους ήθελα πολύ!

@aphrodite
Βάστα έχουμε θέμα σε λίγο...

@sofi-kουλίνι
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Είσαι γλύκα!

@museologist
Δυστυχώς φίλε δεν είναι εύκολο να κουνηθεί ο κόσμος. Έχει πολλά καλά σήμερα για να ξεβολευτεί.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

anonymous said...
Δικά σας παιδιά είναι οι αριστεριστές, εσείς επιβάλλατε την δικτατορία τους στα πανεπιστήμια της χώρας (και παντού αλλού). Λουστείτε τους τώρα. Ας φάτε και καμία σφαλιάρα.

Δικά μας; Ποιοι είμαστε εμείς; Σε ποια πλευρά με κατατάξατε; Και γιατί ανώνυμος (μάλλον θα τη βγάλω τη δυνατότητα). Κύριε, αν δεν το καταλάβατε μόνο θέσεις της αριστεράς δεν πρεσβεύω. Αν έχετε όρεξη ρίξτε άλλη μια ματιά.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@τουρκοφάγος και συνέχεια από το προηγούμενο...

... και σε καμία περίπτωση της δεξιάς και δη της άκρας!

Τι ακριβώς μου είπατε τώρα εσείς; "Ορίστε, αυτά για τα οποία κατηγορούν την δεξιά τα κάνει και η αριστερά"; Είναι επιχείρημα αυτό;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
maika είπε...

polla filia !! vrika internet cafe ,sa mikro souvlatzidiko... ke mpika gia mia voutia.. sta grigora!! giaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

Μαικα!!!

Αγγελε!

Κερνάμε και πατσά, ε? Δλδ ξεράσογλου, ελάτε κι ό,τι θένε τα παιδιά... Φέρτε και τους φίλους σας!

:)))))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
網路校園美女寫真 είπε...

夫妻做愛a片直播
免費a片下載無碼
線上免費試看短片a片
免費a片AV女優
免費無碼a片
a片免費試看
免費a片下載
色女a片群
情色a片
免費a片

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/