Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Καλές πράξεις

Παραμονή Χριστουγέννων και όλα τα μίση ας ξεχαστούν -για λίγο έστω. Ας ασχοληθούμε με το πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να προσφέρουμε χαρά. Και έχω μία πολύ σύγχρονη ιδέα πάνω σ' αυτό.

Το να συγχωρέσεις όσους σε εκνευρίζουν και να βοηθάς γριές και ανάπηρους είναι μεν all time classic, αλλά, ταυτόχρονα είναι και αφόρητα τετριμμένο. Οι δωρεές σε ιδρύματα και εκκλησίες είναι ακριβές και δεν είμαστε τώρα για τέτοια (εδώ δεν έχουμε να φάμε, που λέει ο λόγος· και το άδειο μου ψυγείο· μια συμφωνία όμως αυτοί οι δύο, ο λόγος και το ψυγείο μου, άλλο πράγμα). Όμως, αγαπητοί και ατελείωτοι αναγνώστες μου, ο aggelos-x-aggelos και οι "Απόπειρες Φιλοσοφίας Καθημερινών Πραγμάτων" σας έχουν μία λύση που συνδυάζει συγχώρεση, δωρεά και την αφήνει τσέπη ως έχει.

Όλοι μας έχουμε δει blogs που φέρουν διαφημίσεις, τα γνωστά adds by Google. Πολλές φορές μπορεί να μας έχουν εκνευρίσει κιόλας. Για τις γιορτές λοιπόν, αρχικά τους συγχωρούμε. Αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό, γιατί ο άλλος που γράφει δεν μπορεί να ξέρει και τον ψυχισμό μας όσο τον διαβάζουμε. Πάμε λοιπόν ένα βήμα παραπέρα. Κάνουμε κλικ σ' αυτές τις διαφημίσεις!

Τα διαφημισοφέροντα blogs δεν πληρώνονται μόνο και μόνο επειδή κοτσάρανε μια διαφήμιση. Πρέπει κάποιος να κάνει και κλικ πάνω της. Έχουμε λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ένα δώρο στους φίλους μας, το οποίο δεν θα μας στοιχίσει και τίποτα. Και αν δεν σας αρκεί αυτό για κίνητρο, ενεργοποιήστε τον εναπομείναντα αριστερισμό σας και σκεφτείτε ποιοι είναι οι κατέχοντες τον πλούτο σήμερα. Είναι οι εταιρείες που πληρώνουν για να διαφημιστούν. Κάνοντας λοιπόν ένα κλικ στις διαφημίσεις τους, τους αναγκάζουμε να πληρώσουν και έτσι συμβάλουμε ενεργά και στην πολυπόθητη αναδιανομή του πλούτου. Κλικ και τάλιρο -κατά το παφ και τάλιρο που έλεγαν και οι παλιοί.

Ξέρω, ξέρω. Σκέφτεστε τώρα όλοι εσείς: "Και με σένα αγαπητέ εξάγγελε, που δεν έχεις διαφημίσεις στο blog σου, τι να κάνουμε; Πως να σου κάνουμε δώρο;" Δεν υπάρχει κανένας λόγος άγχους αγαπητοί μου. Σε μένα μπορείτε να κρατήσετε την παλιά μέθοδο και να μου στείλετε μετρητά. Επικοινωνήστε στο e-mail μου για να σας δώσω λογαριασμό τραπέζης. Έτσι κι αλλιώς οι περισσότερες περυσινές ευχές δεν έπιασαν. Οπότε για φέτος, ας κρατήσουμε την ουσία μόνο.

Καλά Χριστούγεννα!!!

buzz it!

12 αξιόλογες σκέψεις:

monahikoslikos είπε...

Καλή η ιδέα σου μας βγάζει από τα έξοδα.
Όσο για το δικό σου δώρο σκέπτομαι να σου στείλω ένα βιβλίο του Λιακόπουλου γιατί αν σου ζητήσω τον αριθμό του λογαριασμού σου φοβάμαι μην κατηγορηθώ για εκβιασμό σαν την γκόμενα του Ζαχόπουλου.
Είμαστε για τέτοια χριστουγεννιάτικα;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Stavros Katsaris είπε...

Χαχαχαχαχαχαχ!

Άπαιχτος Άγγελε!!!

Λοιπόν επειδή τα μετρητά μου τέλειωσαν (εχω γυναίκα και παιδί να θρέψω) βολέψου με τις ευχές μου που είναι αμέτρητες και τελειωμό δεν έχουν!

Χρόνια πολλά!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Ευχές απλές δέχεσαι (διότι το μετρητό το έφαγαν ΔΕΗ, (Π)ΟΤΕ, τράπεζες);

Καλές γιορτές, να τις περάσεις όσο καλύτερα γίνεται :)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
stelios katsaris είπε...

Τρομερή ιδέα!!!χαχα
Εγώ είμαι Καλαμάτα για δουλειές .
Πληρωμή σε είδος δέχεσαι..??

Χρόνια πολλά και ότι καλύτερο!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
scalidi είπε...

ωραία που τα λες, άγγελε, πολύ ωραία τα λες... :)
σε σένα κάνουμε κλικ στα κείμενά σου κι αυτό αρκεί, γιατί κάνουμε αυτομάτως δώρο στον εαυτό μας πρωτότυπες σκέψεις και συχνά και χαριτωμένες :)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ monahikoslikos
Άσε που αν κατηγορηθείς για εκβιασμό εγώ θα πρέπει να αυτοκτονήσω. Τς, τς, τς, με τίποτα. Το βιβλίο καλύτερα και σου υπόσχομαι να το διαβάσω κιόλας!

Welcome!

@ stavros katsaris
Άντε εσύ δικαιολογείσαι αφού είσαι σύζυγος και πατέρας. Ελπίζω μόνο να πιάσουν γιατί αλλιώς δεν με βλέπω καθόλου καλά.

@ confused
Από δω το πάτε από κει το φέρνεται, την κάνετε ένας ένας. Άντε να δω τι θα γίνει.

@ stelios katsaris
Όπα, να και μια προσφορά! Και σε είδος δεχόμαστε και δεν το σχολιάζουμε κιόλας· πάσα προσφορά δεκτή! Μπορεί να χάνεσαι για πολύ αλλά τουλάχιστον επιστρέφεις γενναιόδωρος!

@ scalidi
Ε, αφού είναι έτσι, τότε και εγώ μπορώ να δεχτώ ως δώρο το τόσο κολακευτικό σχόλιό σου!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Αυτό το "φέρνεται" παραπάνω κάντε πως δεν το είδατε please...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Πάντως, παρά την φιλότιμη προσπάθεια, άφραγκος έμεινα και φέτος. Δεν πειράζει καλά να είμαστε. Δεν τα έγραψα σε καθέναν ξεχωριστά για να τα πω σε όλους μαζί.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α Π Ο Λ Λ Α ! ! !

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

αν και ο καιρος των ευχων περασε και αφησε εποχή
μόνο που ο χρονος τις μνημες των ανθρωπων
δεν τις σβήνει
απλα τις αφήνει
εκέι πίσω
για να μπορει να γυρνά
καιτην καρδια του
να ξυπνά....

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ ανώνυμος
Πάντα είναι καιρός των ευχών αν θες να ευχηθείς κάτι.

Μα πες μου βρε ανώνυμε, τόσο πολύ σου άρεσε το blog μου και έγραψες τόσα σχόλια και σε τόσο παλιά κείμενα; Σε ευχαριστώ πάντως, μεγάλη μου τιμή.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Πές πώς όπως κάθε άνθρωπος έχει τις αδυναμίες του έτσι και εμείς έχουμε κάποιες μικρές αδυναμίες όπως να απαντάμε σε κείμενα.
ξέρουμε πώς σε κάθε κείμενο υπάρχουν ανάμεσα στις λέξεις κάποια κενά όπου γεννιούνται ερωτήσεις αν θες να πεις σκέψεις που σε πάνε σε άλλα "Διαστήματα" διαφορετικά από αυτά που ειχαν ενωθεί αλλά στην ουσια οπως λενε και ας διαπαστούν τα άτομα η ουσία παραμένει ίδια.
παρατήρησα και κάτι άλλο αν θες μπορείς να το πειραματιστείς ή αν και το δουν κάποιοι άλλοι ίσως πάρουν΄μία δόση από αυτό και το συνθε΄σουν στα δικά τους τοπία...
αν βάλεις η ένα είδος μουσικής έχεις την ανάλογη ροή στο κείμενο σου.
η αληθεια δεν σας γνωρίζω , αν και οι ευχές πραγματοποιούνται σε χρόνο γρήγορο απλά για να κάνεις μια ευχή χρειαζεται να την έχεις σκεφτει τι εξυπηρετει τι μπορει συνεπειες να εχει και τι μπορει να προσφερει.
ίσως και τελικά οι ευχές γίνανε για να εξυπηρετουν τα θέλω μας.
γιατι αν μαθουμε να εξωτερικευουμε την δύναμη των θέλων μας ίσως ξεφύγουμε από τον έλεγχο και αποσυνδεθούμε.....
και ίσως μια αποσύνδεση εχει μέσα μία απώλεια.
αλλά με την απώλεια έχει κάποιος όφελος αρκεί να δεις που οφελεί......το όφελος..
σορρυ για την λογοδιαροια..

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ ανώνυμος
Ευπρόσδεκτη η λογοδιάρροια και οι απαντήσεις στα κείμενα. Αυτό με τη μουσική το έχω δοκιμάσει. Όχι μόνο βγαίνει διαφορετικό το κείμενο, αλλά τελικά καταλαβαίνεις και τι συναισθήματα σου προκαλεί το συγκεκριμένο κομμάτι.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/