Πέμπτη 13 Ιουλίου 2006

Τα όχι που με κούρασαν

Χθες το βράδυ διάβαζα το blog του φίλου Αβεσσαλωμ και συγκεκριμένα το post με τίτλο Αβεσσαλώμ ο βρομόστομος! και είπα να συνεχίσω το έργο του.

Ο φίλος αυτός λοιπόν, περιγράφει -με ολίγον άκομψο τρόπο, αλλά πλήρως δικαιολογημένο- πως καταστράφηκε ο μεσημεριανός του ύπνος από τηλεφωνήματα για promotion. Σκέφτηκα λοιπόν ότι υπάρχουν και πιο απλά πράγματα που μας ταλαιπωρούν καθημερινά απλά και μόνο επειδή κάποιος πρέπει να μας δημιουργήσει μια ανάγκη ή επειδή έτσι ζει.

Και ας αρχίσουμε από το καφεδάκι μας σε μια πλατεία. Πρώτοι και καλύτεροι οι μαυρούληδες με τα CD τους. Οι πιο διακριτικοί όλων, είναι η αλήθεια. Πρώτο όχι. Μετά -σπανιότερα πλέον- ο λαχειοπώλης. Δεύτερο όχι. Ακολουθούν οι κάθε λογής και εθνικότητος μικροπωλητές με τις κάθε λογής αηδιούλες τους που είναι και τρομερά εκνευριστικοί γιατί αυτά που πουλάνε κάνουν και θόρυβο (έχετε δει τελευταίως κάτι οβάλ μπαλίτσες που κάνουν θόρυβο όταν τις πετάς στον αέρα; Είναι η τελευταία λέξη της μόδας). Πολλά όχι.

Η πλήρης καταστροφή του καφέ, βέβαια (ως διαδικασία, όχι του υγρού), έρχεται όταν εμφανιστεί κάποιο γυφτάκι. Εκεί δεν ξεμπερδεύεις με ένα όχι. Συνήθως δε, επειδή είναι και μικρά, όλο και κάποιος από την παρέα θα πει καμιά ατάκα τύπου βρε καλώς το, που είσαι εσύ βρε, τι κάνεις βρε φάτσα (ναι όλα έχουν μέσα βρε) και εκεί είναι που δεν ξεκολλάει το μικρό με τίποτα. Και καλά άμα μόνο μιλάει, αλλά συνήθως κάνουν και άλλα εκνευριστικά. Παίρνουν αναπτήρες, κινητά, πορτοφόλια, πετάνε κάτω τσάντες και κλειδιά, και διάφορα άλλα ευφάνταστα. Τώρα εδώ δεν έχουμε μόνο όχι. Έχουμε "όχι, όχι μη αυτό, αφού σου είπα δεν θέλω, μη θα μου το σπάσεις, άσε κάτω τα μαλλιά της κοπέλας" κλπ.

Μετά θα σκάσει και ο κλασικός πρεζάκιας, ο οποίος ανέβασε το διαχρονικό "φιλαράκο μήπως έχεις κάνα κατοστάρικο" κατευθείαν σε ευρώ, από την πρώτη κιόλας μέρα (που 'σαι Σημίτη με τη σιγουριά σου για τις ανατιμήσεις). Και εκεί το πιο εκνευριστικό είναι οι δικαιολογίες (να πάρω εισιτήριο, πορτοκαλάδα, φάρμακα). Τελευταίο όχι με την τελευταία γουλιά καφέ.

Πας λοιπόν να πάρεις το δρόμο για σπίτι. Θέλεις μια τσάντα μόνο για τα φυλλάδια που θα μαζέψεις στη διαδρομή. Πόσα φροντιστήρια και γυμναστήρια έχει η Αθήνα; Ε, τόσα θα είναι και τα φυλλάδια. Και τα όχι! Μα πάρε. Μα δεν θέλω. Μα είναι τσάμπα. Και ότι είναι τσάμπα δηλαδή πρέπει να το παίρνω;

Και φτάνουμε έξω από την πόρτα ενός κέντρου αδυνατίσματος... Έ ρε γλέντια λέμε. Σκάει η κουκλάρα και αρχίζει "Καλημέρα σας, από τα ινστιτούτα ομορφιάς τάδε, σας κάνουμε αυτό το δωράκι ΜΟΝΟ για σήμερα αρκεί να έρθετε πάνω για μια ενημέρωση μπρλμπρλμπρλμπρλμπρλ..." και καταλήγει στο ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις. Λες και δεν το ήξερα εγώ και πρέπει να μου το πει. Λες και εγώ είμαι με το χέρι στην τσέπη και ό,τι μου πουλάνε κατευθείαν το αγοράζω. Εδώ δεν ξεμπερδεύεις με ένα όχι. Στην καλύτερη με "α παράτα μας κοριτσάκι μου" στη χειρότερη... άστο.

Μπαίνεις στο σπίτι και ανοίγεις την τηλεόραση. Και αρχίζουν όλοι αυτοί οι τρισευτυχισμένοι ηλίθιοι που λιώνουν σε κάποιο μηχάνημα για sexy κοιλιακούς να χαμογελούν λες και έχουν πιει τα καλύτερα ναρκωτικά (λες;). Εδώ το όχι το λες με το off. Κάτι είναι και αυτό. Αλλά μετά πέφτεις λίγο να κοιμηθείς και (...) τι άλλο να πω εγώ; Τα είπε όλα ο βρομόστομος. Εκεί όντως βρίζεις, δεν αρκεί το όχι.

Το χειρότερο όμως είναι αυτά τα ηχογραφημένα μηνύματα. Τα οποία ξεκινούν με το ακόμα χεορότερο ¨αυτό το μήνυμα δεν έχει χρέωση". Τι λες ρε; Υπήρχε περίπτωση να με πάρεις τηλέφωνο και να χρεωθώ; Και γιατί μου το λες; Για να σε πάρω με καλό μάτι, σαν την άλλη που δεν με υποχρεώνει να αγοράσω; Εκεί δεν μπορείς να βρίσεις κιόλας και την πληρώνει το καημένο το τηλέφωνο.

Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα. Μήπως να χρεώναμε τα όχι;



Σημαντική προσθήκη από την αγαπημένη μου sofi-k (Παρασκευή 14/6/06).

Υπάρχει ένας αριθμός, το 210-6475600, στον οποίο μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί και να δηλώσει ότι εκνευρίζεται όταν του τηλεφωνούν για οποιοδήποτε διαφημιστικό μήνυμα. Και δεν τον ξανακαλούν. Έτσι λένε τουλάχιστον...

Ένα blog γίνεται ενδιαφέρον όταν έχει ενδιαφέροντες αναγνώστες!

buzz it!

29 αξιόλογες σκέψεις:

cindaki είπε...

:o)
Καλά τα λες.
Δεν το συζητώ για τις εκνευριστικές, εκνευριστικότατες μπαλίτσες που αναφέρεις, οι οποίες με χτυπούν κατευθείαν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και πάλλονται όλοι οι νευρώνες μου και ευτυχώς που δεν είμαι και σε ηλικία εγκεφαλικού δηλαδή, όχι τίποτα άλλο, (ή μήπως είμαι και δεν το ξέρω;άλλο άγχος κι αυτό τώρα...) και δεν είμαι και καθόλου ρατσίστρια, αλήθεια λέω, τους μαυρούληδες πολύ τους συμπαθώ και συνήθως πιάνω και κουβέντα, αλλά αυτά τα γυφτάκια πολύ έχουν αποθρασυνθεί και ξεπέρασαν κατά πολύ κάποια όρια, αλλά αυτές οι μπαλίτσες, τί μου τις θύμισες τώρα;;;(ουφ, παραληρώ, σταματήστε με!!!)
Αν δείτε ποτέ στο δρόμο σας μια τύπισσα που μόλις ακούσει αυτόν τον εκνευριστικό ήχο, πάρει στο κυνήγι αυτόν που τις πουλάει, εγώ θα είμαι!!!

Ας πω και κάτι εποικοδομητικό.
Υπάρχει ένας αριθμός, το 210-6475600, στον οποίο μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί και να δηλώσει ότι εκνευρίζεται όταν του τηλεφωνούν για οποιοδήποτε διαφημιστικό μήνυμα.
Και δεν τον ξανακαλούν. Έτσι λένε τουλάχιστον...

Τί κάνεις aggele, kala? panta kala!...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

sofi-kουλίνι μου εσένα είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα για τις μπαλίτσες και γιαυτό δεν τις περιέγραψα περισσότερο γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα το κάνεις εσύ.

Σε ευχαριστώ για την κοινωνική σου προσφορά με το νούμερο. Ένα blog γίνεται ενδιαφέρων όταν έχει ενδιαφέροντες αναγνώστες!

Πολλά φιλιά!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Πού να δεις, άμα ενδώσεις και γραφτείς σε κανένα κέντρο αδυνατίσματος! Κάθε τρεις και λίγο,
και κερδίσατε αυτό,
και να περάσετε για το δωράκι σας,
να σας κάνουμε και μια ενημέρωση,
μα όχι, πρέπει να κλείσετε ραντεβού,
δηλ. δεν σας ενδιαφέρει το σώμα σας,
τι να σας πω, κυρία μου, λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι!
(Στη λένε δηλ. στο τέλος κι από πάνω...)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
scalidi είπε...

έχω γίνει ο πιο αγενής άνθρωπος του κόσμου, με όλα αυτά που περιγράφεις. δεν νομίζω να υπάρχει κανείς πιο κατηγορηματικός στα "όχι" του πειρατεία της μουσικής, στην παιδική εκμετάλλευση και στη βοήθεια προς ένα νακρωμανή να πάει να πεθάνει πιο γρήγορα με λεφτά που του προμήθευσα εγώ...Να μη μιλήσω για τις ενοχλητικές από το κέντρα ομορφιάς, εντάξει ξέρω τη δουλειά τους κάνουν για να βγάλουν το ψωμάκι τους, αλλά άνθρωπος είμαι και έχω νεύρα...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Γιατι τις γιαγιαδες που σε σταματουν στο δρομο για να σου μιλησουν δηθεν για το Θεο και το Χριστο που τις πας;
Αθανατη Νεοελληνικη πραγματικοτητα!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ελπίδα είπε...

Πέστα χρυσόστομε!
άγγελε πότε ήρθες και δεν σε πήρα είδηση; Καλό καλοκαίρι αν ξαναχαθούμε!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

Και ναι άγγελε, Pοst μου για... ποδόσφαιρο!!! Στου Mickey, έλα να γελάσεις!

Σου χρωστώ σχολιάκι, γελούσα με το ποστ σου!

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Πω πω, έπεσε δουλειά! Πάμε λοιπόν

@αβεσσαλώμ
Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι η δεύτερη φορά που γράφω κάτι που το εμπνεύστηκα από δικό σου κείμενο. Καλές διακοπές!

@synas
Και μένα έτσι μου την είχαν πει μια φορά στο δρόμο που είπα να το παίξω ευγενικός και να μη βρίσω από την αρχή. Στο δρόμο έτσι, χωρίς καν να τους έχω πει όνομα...

@scalidi
Σε νιώθω. Αλλά τελικά να σου πω κάτι, έχει αρχίσει να μη με νοιάζει πως βγάζει ο καθένας το ψωμί του, όταν για αυτό το ψωμί εμένα μου βγάζει το λάδι.

@πρεζα tv
Και μόνο αυτές; Ξέχασα να γράψω για τους τύπους που επιμένουν να σου καθαρίσουν το τζάμι στο φανάρι και βέβαια για εκείνους τους γλοιωδέστατους που κυκλοφορούν με το καρτελάκι "Ρώτα με πως θα αδυνατίσεις" και έτσι και τους ρωτήσεις θα σε βάλουν να πουλάς σε όποιον βρεις μπροστά σου -αλλιώς εννοείτε πως είσαι ηλίθιος και άχρηστος.

@elpida
Γεια σου ελπίδα μου! Εδώ είμαι δε χανόμαστε!

@aphrodite
Άφρο πέρασα, κατέθεσα, και περιμένω το σχολιάκι σου! Το είχα δει πριν μου το πεις, από του γάτου.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Maria Velliou είπε...

Γεια, Αγγελε!
Δίκιο απόλυτο, κι εμένα μου σπάνε τα νεύρα όλα αυτά.
κυρίως μου τη σπάει το τηλέφωνο καθώς κι αυτοί που δεν δέχονται το όχι.
Εντάξει, καμιά φορά λυπάμαι τους μαυρούληδες στα φανάρια, με τα χαρτομάντηλα ή το πλύσιμο τζαμιών.
Μέχρι πριν λίγο καιρό ειχαν αποθρασσυνθεί και σου τα έπλεναν ακόμη κι αν τους έκανες αρνητικό νόημα, τελευταία νομίζω έχουν ψιλομαζευτεί.
Στους ναρκομανείς δεν δίνω ποτέ.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@maria velliou
Καλησπέρα! Και εγώ τους λυπάμαι όλους, ακόμα και τους αγενείς πωλητές, αλλά λυπάμαι και την ηρεμία μου. Γενικά είμαι ευγενικός άνθρωπος αλλά ώρες ώρες ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Τηλέφωνο από τράπεζα για έκδοση πιστωτικής σας έχει τύχει?

Σε κάποιες πολυκατοικίες έχουν βγάλει απαγορευτικά σημειώματα για τα διαφημιστικά. Προσωπικά δε με ενοχλούν γιατί καταλαβαίνω πόσο κωλοδουλειά είναι, δε φταίνε τα παιδιά, ένα μεροκάματο (και αυτό της πλάκας) προσπαθούν να βγάλουν. Τα μαζεύω, κρατάω κανά δυο από πιτσαρίες και τα υπόλοιπα τα πετάω.

Ο τύπος που περνάει βραδιάτικα με το αυτοκίνητο έχοντας τη μουσική στη διαπασών (σκυλάδικο κατά 99%) είναι πραγματικά ότι πιο εκνευριστικό. Σύνεθες νεοελληνικό φαινόμενο.

Οι αφρικανοί με τα cd δε με ενοχλούν, ένα ευγενικό όχι τους λες και σε αφήνουν ήσυχο. Σπουδαστές οι πιο πολλοί, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.

Ποτέ δε ξέρεις στο μέλλον αν θα χρειαστεί και εσύ να κάνεις κάποια τέτοια αγγαρεία για να επιβιώσεις, πάντα αυτό το σκεπτικό έχω κατά νου και συγκρατώ τα νεύρα μου...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ελπίδα είπε...

Ένα πουλάκι.... μου σφύριξε γενέθλια! Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένα!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@nifalios
Αγαπητέ φίλε μπορεί να έχω κάνει ή και να κάνω τώρα μια τέτοια δουλειά. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Που και πότε μπορείς να ηρεμήσεις…

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@elpida
Ευχαριστώ elpida μου, να είσαι πάντα καλά!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Debby είπε...

Πράγματι πολύ ενοχλητικό και να σου διακόπτουν συνέχεια τον καφέ και τα τηλεφωνήματα.
Αυτό με τον καφέ το ένιωσα στο πετσί μου όταν ήμουν Αθήνα. Κρίμα το Θησείο.
Καθε 5 λεπτά και άλλος. Δράμα.

Αλλά αυτό με τα τηλέφωνα είναι ακόμα χειρότερο. Εκτός ότι συμβαίνει όταν τρώω μετά την δουλειά, όταν ακόμα δεν έχω ξεκουραστεί, δεν μου πάει να κλείσω απότομα το τηλέφωνο. Το θεωρώ τρομερή αγένεια.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Άγγελε τα περιγράφεις ακριβώς όπως είναι τα πράγματα. Έτυχε να κάτσω μια φορά σε ταβέρνα της συμπρωτεύουσας και περνούσαν διάφοροι κατά την διάρκεια του φαγητού. Συνολικά πέρασαν 26 άτομα, είτε για χαρτομάντηλα, είτε για cd είτε και για εγώ δεν ξέρω τι. Μετρημένα 26 έτσι; Τα μετρούσα απλά από περιέργεια...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

"Αγαπητέ φίλε μπορεί να έχω κάνει ή και να κάνω τώρα μια τέτοια δουλειά. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Που και πότε μπορείς να ηρεμήσεις…"

Φίλε μου, καταλαβαίνω. Το σκεπτικό που σου ανέφερα δε σημαίνει ότι πιάνει πάντα. Δυστυχώς, το φαινόμενο πολλαπλασιάζεται με ρυθμούς που πραγματικά δε προλαβαίνεις να το συνειδητοποιήσεις. Και δεν είναι μόνο η ποσότητα των πωλητών, των παιδιών των φαναριών και των τηλεφωνημάτων που αυξάνεται, αλλά εφευρίσκουν και καινούρια πράματα που σε ενοχλούν (όπως οι μπαλίτσες).
Κάτι σαν real-life spam.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@debby
Μην κάθεσαι στιγμή. Πάρε τώρα στον αριθμό που έγραψε η sofi-k

@ραφαέλλα
Σε ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου, να είσαι καλά!

@fititakos
Που είσαι εσύ βρε; Γιατί χάθηκες;

nifalios said...
real life spam!

Τα είπες όλα!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Και για να κλείσουμε το θέμα να αναφέρω και αυτούς που ντε και καλά πρέπει να σου καθαρίσουν το παρμπρίζ. Άμα δεν βγάλεις χέρι έξω φωνάζοντας δεν σταματάνε με τίποτα!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
maika είπε...

.. σταματάνε επίσης αν βάλεις να δουλεύουν οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σου!! Φεύγουν πίσω τσαντισμένοι απο ότι έχω παρατηρήσει.
Περιγράφεις τόσο σωστά την παρέλαση.. όλων αυτών την ώρα του καφέ σου που εκνευρίστηκα σαν να τους έβλεπα να περνούν δίπλα μου.
Είπα δε θέλω βρε αδελφέ......ΩΩΩΩ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Γεια σου βρε maika, καλώς μας ξανάρθες! Είδα και σε σένα γενέθλια, θα περάσω για τούρτα!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
mamba ...black mamba είπε...

Κοίταξε παλικάρι και εγώ promotion δούλευα και δεν έφταιγα, δεν θα πω ότι ήμουνα μικρή (ήμουνα), δεν θα πω ότι ήμουνα αφελής (ήμουνα), δεν θα πω ούτε ότι ήμουνα πολύ όμορφη (ήμουνα) αλλά την δουλειά μου έκανα. Ας μην κράζουμε λοιπόν τον εργαζόμενο και ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους κράζοντας αυτόν που πρέπει. Ακούτε Κύριε
Graham Bell???

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Αγαπητή mamba, αν διάβαζες όλα τα σχόλια, θα έβλεπες ότι και εγώ έχω κάνει αυτή τη δουλειά.

Τώρα, σε ό,τι αφορά τον Bell, αν δεν υπήρχε αυτός πως θα έμπαινες internet να μου γράψεις;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
mamba ...black mamba είπε...

Α) Γεγονός είναι ότι δεν διάβασα όλα τα σχόλια, ναι το ομολογώ.

Β) Αν δεν υπήρχε ο Bell θα 'ταν ο κόσμος όμορφος χαρούμενη η πλάση.

Γ) Αν δεν υπήρχε ο Bell κάποιος άλλος θα υπήρχε.

Δ) Αν δεν υπήρχε ο Bell δεν θα πλήρωνα στον f...... OTE ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ INTERNET

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Χαίρομαι που το ομολογείς, αλλά παρόλο που ο Bell υπήρξε, ο κόσμος εξακολουθεί να είναι όμορφος και η πλάση χαρούμενη. Αλλά και κάποιος άλλος να ήταν, πάλι ο κόσμος θα ήταν όμορφος και η πλάση χαρούμενη. Τέλος αν δεν υπήρχε ο Bell και υπήρχε κάποιος άλλος, μπορεί ο ΟΤΕ να μη λεγόταν ΟΤΕ, αλλά εσύ πάλι θα πλήρωνες κάτι άλλο.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
mamba ...black mamba είπε...

Αισθάνομαι ότι αυτή η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά..
Η ασυμφωνία των απόψεων νομίζω ότι είναι ολοφάνερη.
Θα συνεχίσεις να πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι όμορφος και εγώ ότι ο Bell ζει.
Είναι φανερό

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Your are Nice. And so is your site! Maybe you need some more pictures. Will return in the near future.
»

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Somebody961 είπε...

Λειτουργεί το σύστημα του τηλ. αριθμού για καταγγελία τελικά;
Πολύτιμη πληροφορία!

-Γειά σας, (3:30 η ώρα το μεσημέρι). Εχει κληρωθεί το όνομα σας για δωρεάν ταξίδι για 2 άτομα στο (δεν θυμάμαι).
Απ.
-Σοβαρά; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Αλλά και για εσάς επίσης κληρώθηκε μόλις! Τι σύμπτωση! Αει στο διάολο λοιπόν μεσημεριάτικα βλαμμένοι!

Πάντως έχω γλυτώσει πολλά ενοχλητικά τηλεφωνήματα από τότε που έβαλα αναγνώριση κλήσεων.
Το 95% αυτών είναι με απόκρυψη αριθμού, και δεν τα απαντώ. Οσοι συγγενείς/φίλοι (2 είναι) έχουν απόρρητο το ξέρουν και κάνουν πρώτα αναπάντητη στο κινητό.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/