Κυριακή 15 Απριλίου 2007

Σεξουαλικότης, πάντων αίτια

Θα προσπαθήσω σε αυτό το κείμενο να περιγράψω τη γνώμη μου για τον άνθρωπο και τη συμπεριφορά του. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για επιστημονικό κείμενο, μιας και δεν ασκώ καμία επιστήμη. Ο μόνος λόγος που πιστεύω ότι αξίζει να διαβαστεί από κάποιον είναι ότι, η παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και η ανάλυση των αιτιών που οδηγούν σ' αυτήν, είναι μια ασχολία με την οποία καταπιάνομαι εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η ασχολία με οδήγησε κατά καιρούς να διαβάσω κάποια -λίγα- πράγματα από φιλοσοφία και ψυχολογία, αλλά δεν έχω διαβάσει τίποτα σχετικό με ότι πρόκειται να γράψω. Ίσως και να μην ήθελα -για να μην επηρεαστώ; για να είναι πρωτογενές αυτό που θα γράψω; για να πιστεύω ότι το ανακάλυψα; δεν ξέρω. Πάντως είναι σίγουρα και μια προσπάθεια να ταξινομήσω τις σκέψεις μου πάνω σε ένα θέμα που με βασανίζει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι μας θεωρώ πολύ τυχερούς. Μέσα στο άπειρο του σύμπαντος έτυχε να υπάρξουμε σε ένα μέρος με συνθήκες κατάλληλες για επιβίωση -σωστή και πρέπουσα απόσταση από τον ήλιο, κατάλληλα στοιχεία σύνθεσης εδάφους και αέρος και πολλά άλλα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν έτυχε ποτέ να "συναντηθούμε" με κάποιον άλλο πλανήτη, κομήτη, αστεροειδή κλπ. Για αυτό και μόνο θα πρέπει να αισθανόμαστε ευγνώμονες.

Πολύ φυσικά λοιπόν, ένα τέτοιο μέρος εποικίστηκε, αρχικώς με πολύ μικρές μορφές ζωής και στη συνέχεια με πιο εξελιγμένες. Μέχρι που ένα είδος αποφάσισε, με συνοπτικές και καθόλου δημοκρατικές διαδικασίες, να κυριαρχήσει πάνω σε όλα τα άλλα. Ο άνθρωπος, παρόλα τα βήματα που έκανε μέχρι σήμερα, δεν πρέπει να ξεχνάει πως είναι ένα ον με έμφυτα ένστικτα κοινά σε όλα τα υπόλοιπα όντα, όπως της αναπαραγωγής και της επιβίωσης. Ακόμα και η κατηγοριοποίησή του δεν διαφέρει, είναι θηλαστικό. Τότε, τι ήταν εκείνο που τον έκανε να ξεχωρίσει;

Η γνώμη μου είναι πως η μόνη διαφορά μας με τα υπόλοιπα ζώα είναι στην αναπαραγωγή. Ο άνθρωπος ένιωθε απόλαυση με τη διαδικασία. Κάτι το οποίο λογικά είχε να κάνει με τον εγκέφαλό του. Αυτό και μόνο είναι υπεύθυνο για την μέχρι τώρα εξέλιξή μας. Και ο μηχανισμός πιστεύω ότι λειτούργησε ως εξής:

Σε όλα τα ζώα το θηλυκό ψάχνει να βρει το δυνατό αρσενικό για να ζευγαρώσει. Μόνο που, λόγω μη απόλαυσης, αυτό γίνεται σε κάποιες συγκεκριμένες περιόδους του χρόνου και για αναπαραγωγή και μόνο. Άρα, ένα αρσενικό, αρκεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή, να κερδίσει μερικές μάχες που θα τον κάνουν τον "τυχερό" της εποχής. Οι άνθρωποι όμως, που ο εγκέφαλός τους τους επέβαλε πιο συχνές συνευρέσεις λόγω απόλαυσης, άρχισαν να εφευρίσκουν διάφορους τρόπους για να γίνουν πιο αρεστοί στο θηλυκό, πέραν της σωματικής δύναμης. Πλούτος και εξουσία συντροφεύουν την ανθρωπότητα από τα πρώτα της βήματα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή η άποψη ευσταθεί για τους πρώιμους ανθρώπους, αλλά, από όταν υπάρχει καταγεγραμμένη ιστορία και μετά, ο άνθρωπος βρισκόταν σε μία διαρκή αναζήτηση εξουσίας και κανείς δεν διαφωνεί ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό. Οπότε οι δυνατοί είχαν εξασφαλισμένη την συχνή τους απόλαυση. Τι γίνεται όμως με τους πιο αδύναμους;

Στους αδύναμους αυτού του πλανήτη οφείλεται όλη η εξέλιξη. Αυτοί ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους. Μη μπορώντας ένας άνθρωπος να νικήσει με σωματική δύναμη, αναγκαστικά θα στρεφόταν προς την παρατήρηση, την μητέρα των επιστημών. Και ένας όχι και τόσο δυνατός αλλά ούτε και τέρας ευφυίας θα προσπαθούσε να γοητεύσει με την τέχνη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κάθε αρσενικός προσπαθούσε να έχει κάτι ώστε να κάνει ένα θηλυκό να τον κοιτάξει. Λογικά αυτός ήταν και ο λόγος και ο τρόπος που εξελίχθηκαν και οι πρώιμοι άνθρωποι.

Βγαίνοντας όμως, ο ανθρώπινος εγκέφαλος από την βαρετή διαδικασία γέννηση, επιβίωση, αναπαραγωγή, θάνατος απέκτησε αυτό που ο Φρόιντ περιέγραψε ως υποσυνείδητο και συνειδητό. Και αυτό συνέβη διότι πλέον, δεν του αρκούσε να μάθει πως θα επιβιώνει και τι θα τρώει που να μη τον βλάπτει, αλλά κυρίως, πως θα συμπεριφέρεται. Και αυτά τα δύο είναι που πολλές φορές αποπροσανατολίζουν έναν άνθρωπο από τον βασικό ασυνείδητο στόχο του, την ικανοποίηση της σεξουαλικότητάς του. Έτσι έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που χάνονται μέσα στην αναζήτησή τους με αποτελέσματα είτε λαμπρών επιστημόνων, είτε παλαβών τύπου Χίτλερ.

Όσο για τις γυναίκες που, λόγω κατασκευής, έχουν τον παθητικό ρόλο στην υπόθεση, η ζωή τους ήταν πάντα κατά πολύ ευκολότερη. Τους αρκούσε να ήταν όμορφες και εντυπωσιακές και είχαν εξασφαλισμένη την ικανοποίησή τους. Ένα καλοφτιαγμένο και περιποιημένο θηλυκό είναι αρεστό ακόμα και χωρίς κανένα άλλο πλεονέκτημα, άρα έχει και λιγότερα πράγματα να το απασχολούν. Ο συνδυασμός αυτός με την κατώτερη σωματική του δύναμη έφεραν και την εκμετάλλευση από το δυνατότερο και πιο πολυπράγμων αρσενικό. Οι γυναίκες όμως είναι σαφώς ανώτερες από τα άντρες. Πρώτον βάζουν τα αρσενικά να σφάζονται και να κάνουν όλη τη βρομοδουλειά για κάτι το οποίο θα ευχαριστηθούν αμφότεροι. Δεύτερον, παρότι ποτέ δεν φαίνονταν, είχαν πολύ συχνά τον τελευταίο λόγο στις διάφορες υποθέσεις με την ακατανίκητη πειθώ τους. Και τρίτον και σημαντικότερον, δεν έκαναν την επανάστασή τους παρά μόνο όταν ήταν σίγουρες ότι δεν επιβαρυνθούν με σωματική εργασία αφού η τεχνολογία είχε προχωρήσει αρκετά.

Ίδιος πιστεύω ότι είναι και ο λόγος μιας άλλης, μοναδικής για τα έμβια όντα, ιδιότητας του ανθρώπου, της θρησκευτικότητας. Η ιδιαιτερότητα αυτή του εγκεφάλου μας προκαλεί πιθανόν και κάποιες ασυνείδητες ενοχές. Γιαυτό και οι θεότητες της κάθε περιόδου είχαν άμεση σχέση με την εξέλιξη της σεξουαλικότητας. Η θεοποίηση των καιρικών φαινομένων είναι ο φόβος της τιμωρίας για αυτή την τροπή μας -τα άλλα ζώα απλώς κρύβονταν μέχρι να περάσει η καταιγίδα. Το δωδεκάθεο, με όλες τις "αρπαχτές" των θεών, περιείχε μια εξιλέωση -να και αυτοί το ίδιο κάνουν. Οι μοντέρνες θρησκείες, που πολέμησαν το σεξ όσο καμία παλιότερη, ήρθαν σαν αντιστάθμισμα σε καιρούς έξαρσης. Και, αν μη τι άλλο, συμφωνούν με την άποψή μου -τι άλλο είναι το μήλο της γνώσης του καλού και του κακού και γιατί μετά οι πρωτόπλαστοι θέλησαν να κρύψουν τα γεννητικά τους όργανα;

Αν δεχτούμε την άποψή μου ως σωστή, πιστεύω ότι απαντάται αυτόματα και ένα άλλο μεγάλο ερώτημα της ανθρωπότητας, το αν υπάρχει απόλυτη ευτυχία ή όχι. Και η απάντηση είναι σαφώς όχι. Η ιδιαιτερότητα του εγκεφάλου μας που μας επέτρεψε αφενός την πλήρη κυριαρχία μας στην γη και αφετέρου το μην αποτελούμε πλέον κρίκο της τροφικής αλυσίδας, είναι απόλυτα υπεύθυνη και για την αναζήτηση της ευτυχίας. Δεν νομίζω ότι κανένα ζώο είναι δυστυχισμένο, και αυτό συμβαίνει γιατί ζει κοντά στη φύση για την οποία πλάστηκε. Εμείς όμως, όπως και να το κάνουμε, έχουμε ξεφύγει πλήρως από την φύση και είμαστε αναγκασμένοι να αναζητούμε μια ουτοπία που λέγεται ευτυχία, για την οποία ο καθένας δίνει διάφορους ορισμούς.

Απαντάται ακόμα και το γιατί οι γυναίκες είναι ανώτερες από τους άντρες. Και οι δύο οργανισμοί γνωρίζουν τα όριά τους. Το αρσενικό, σε αντίθεση με το θηλυκό, έχει την ασφάλεια ότι μπορεί να διαιωνίσει το είδος του ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία. Αυτή η διαφορά κάνει το θηλυκό να έρχεται πολύ πιο κοντά στη φύση του και να μην του δίνει χρόνο για πολλά πολλά. Το βιολογικό ρολόι που τους επιβάλει να τεκνοποιήσουν νωρίς, λειτουργεί σαν βαρίδι που δεν τις αφήνει να αποκοπούν από τη φύση τους σε τέτοιο βαθμό σαν των αντρών.

Με βάση όλα τα παραπάνω ερμήνευα ανέκαθεν την συμπεριφορά των ανθρώπων, ακόμα και των παιδιών. Ένα παιδί, με μυαλό εντελώς άδειο από κώδικες συμπεριφοράς, είναι πολύ πιο κοντά στη φύση του. Και η φύση του του επιβάλει να προετοιμάζεται για την αναπαραγωγή του.

Ίσως να τα έγραψα αρκετά χοντροκομμένα (ίσως και να μην χρειάζεται καν το ίσως) αλλά θεωρώ τη σεξουαλικότητα του ανθρώπου υπεύθυνη για οτιδήποτε. Από το πως γελάει, το πως φέρεται, για τα χόμπι του, την διασκέδασή του, τα επιτεύγματά του, για το πως κουνάει το χέρι του, πως πίνει τον καφέ του και διαβάζει την εφημερίδα του, ακόμα και για την άρνησή της (ναι, πιστεύω πως όλες εκείνες οι θεούσες θείτσες που αντιδρούν σαν να τις τσίμπησε μέλισσα μόλις ακούσουν το οτιδήποτε σεξουαλικού περιεχομένου εκφράζουν και αυτές με τον τρόπο τους τη σεξουαλικότητά τους). Σίγουρα δεν κατάφερα να γράψω όλα όσα έχω σκεφτεί και έγραψα ελάχιστα παραδείγματα. Ελπίζω να επανέλθω.

buzz it!

22 αξιόλογες σκέψεις:

Ελπίδα είπε...

Άγγελέ μου, έγραψες! Είσαι κι εσύ ένας φιλόσοφος! Όλο το νόημα βρίσκεται στην τελευταία σου παράγραφο. Και στις άλλες τις σκέψεις σου, δίκιο έχεις.
Χαίρομαι που σε πέτυχα σε φιλοσοφικές σκέψεις!
Καλή συνέχεια!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aggelos Spyrou είπε...

Ο σκοπός της ζωής είναι η διαιώνισή της.

Πώς λοιπόν να σου πώ ότι δεν έχεις δίκιο?
0:)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Το σίγουρο είναι ότι πραγματικά δεν έγραψες όλα όσα θα ήθελες, αλλά ελπίζω να έχει και συνέχεια!

Σαφώς η σεξουαλικότητα παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή του ανθρώπου. Τον τεραστιότερο!
Πιστεύω όμως πως σήμερα, έχουμε μπερδευτεί πολύ άντρες-γυναίκες. Ακόμα και οι γυναίκες, που λες ότι είναι πολύ πιο κοντά στη φύση τους, δεν νομίζω ότι νιώθουν πιο ευτυχισμένες. Μας συνεπαίρνει τόσο πολύ η καθημερινότητα, η μιζέρια, ο ανταγωνισμός, τα χρήματα, ανασφάλειες...
Φαντάσου έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει φοβερές οικονομικές δυσκολίες και κάθεται να πιει ένα ποτό. Μαζεμένος, φοβισμένος, αγχωμένος, με το βλέμμα χαμηλά γιατί φοβάται να αντικρύσει τον οποιοδήποτε, δεν έχει όρεξη για κουβέντες. Πως μπορεί να εκδηλώσει την σεξουαλικότητα του; Μια γυναίκα που έχει μάθει από τα γενοφάσκια της να είναι μαζεμένη και φοβισμένη... Έχει ανασφάλειες, πιστεύει πως όλοι θέλουν να την εκμεταλλευτούν.
Νομίζω πως όλα αυτά μας βαραίνουν και δεν αφήνουν να φανεί η πραγματική εικόνα του καθενός μας.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Debby είπε...

Σε πολλά σημεία δεν είμαι σύμφωνη με τους συλλογισμούς σου...
Ενας βασικός είναι ότιμπερδεύεις την σεξουαλικότητα, την ευχαρίστηση που απορρέει από την σεξουαλική πράξη και την αναπαραγωγή. Νομίζω ότι όλα αυτά είναι ανεξάρτητα και δεν συνυπάρχουν απαραίτητα.

Διαφωνώ και στον συλλογισμό σου που ααφορά τις γυναίκες και για τον παθητικό ρόλο των γυναικών και για τον ρόλο της θρησκείας.

Το σεξ όπως και να το κάνουμε είναι μια βιολογική ανάγκη όπως το φαί, ο ύπνος κτλ. Η αναπαραγωγή δεν είναι.

:-)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
monaxopaidi είπε...

Καταπληκτικό κείμενο.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
bbchris είπε...

M' έβαλες σε σκέψεις τώρα.
Υπάρχει κάποια υπόθεση που οι γυναίκες έχουν παθητικό ρόλο εκτός απ' το κουβάλημα?
Το σκέφτομαι και μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάτι άλλο.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Alexandra είπε...

η ουσία είναι ότι οι άνθρωποι δεν σεβόμαστε τη φύση μας... ούτε και ακούμε... και έτσι όπως πάμε, θα καταστραφούμε πριν καν κάνουμε κανένα θετικό βήμα.

σωστά τα λες, σηκώνει ιδιαίτερη κουβέντα και ανάλυση αυτό το θέμα.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
maika είπε...

Να σου πω τώρα ,αν μου επιτρέπεις,τι κατάλαβα εγώ... και σε παρακαλώ διόρθωσέ με όπου πιστεύεις πως σφάλω...

1. ... αν η γη δεν ήταν σε σωστή θέση σε σχέση με τον ήλιο...δε θα πηδούσε κανείς σήμερα....

2. ... o αδύναμος, όσο οι άλλοι ...έσπρωχναν... κρατούσε το φανάρι και σκεφτόταν πως να πάει μπροστά ο κόσμος για να γυρίσει ο τροχός να πηδήξει και αυτός...
άρα και πάλι ο λόγος που ο κόσμος εξελίχθηκε ήταν σεξουαλικός...

3. ...επίσης, οι αντιλόπες που τις τρώνε τα λιοντάρια και τα λιοντάρια που για να γαμ...πρέπει πρώτα να χάσουν και κανένα μάτι ή μισό πόδι... είναι πιο ευτυχισμένα απο τους ανθρώπους....

άρα η μόνη λύση είναι ...η επιστροφή μας στη φύση...
Ναι αλλά αν τα λιοντάρια φάνε όλους τους αδύναμους πως θα προχωρήσει ο κόσμος??? και ποιος θα κρατάει και το φανάρι???
Με αντιλαμβάνεσαι???....
;o)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνήσω κι εγώ μαζί σου σε ορισμένα σημεία του κειμένου σου, παρ' όλο που θεωρώ ότι πρόκειται για μια σκέψη ώριμη και σημαντική, η οποία έχει καταγραφεί σε ένα κείμενο.

Θεωρώ πως μέσα από το κείμενό σου, ο άνθρωπος παρουσιάζεται πιότερο ως ζώο παρά ως έλλογο ον. Συμφωνώ ότι το σημαντικότερο (δεν το εννοώ ως σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξης) πράγμα στις μέρες μας (όχι ανέκαθεν) είναι το σεξ και ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει. Δεν αποτελεί όμως κυρίαρχο στόχο και σκοπό όλων των ανθρώπων. Γνωρίζω ανθρώπους που αδιαφορούν πλήρως για αναπαραγωγή και σεξουαλική απόλαυση, αφού αυτό που θέλουν είναι να επιτύχουν στην επαγγελματική τους ζωή ή απλά να ζήσουν ελεύθεροι.

Επιπλέον διαφωνώ για τη στάση που κρατάς απέναντι στη γυναίκα. Μπορεί το βιολογικό της ρολόι να την πιέζει, όμως υπάρχουν και εξαιρέσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές στο πέρασμα των χρόνων που γυναίκες μοιάζουν και δρουν ως σαφώς πιο έξυπνες, εποικοδομητικές, πρακτικές και δημιουργικές από τους άντρες.

Πρόκειται όμως για ένα τεράστιο ζήτημα, που σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αναλύσει σε λίγες παραγράφους. Θεωρώ πως πρέπει να επανέλθεις, όχι με συνέχεια του σκεπτικού σου και της φιλοσοφίας σου, αλλά με ανάλυση των όσων κατέθεσες έως τώρα.

Την εκτίμηση μου,

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ all

Πρώτη φορά χαίρομαι τόσο πολύ με τα σχόλια που έχω. Πρώτη φορά που υπάρχει διαφωνία και όρεξη για συζήτηση. Και η ατυχία είναι ότι τόσο καιρό είχα πήξει και δεν προλάβαινα να απαντήσω. Μέχρι να κοιμηθώ θα έχω απαντήσει σε όλους.

Σας ευχαριστώ πολύ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Άντε να δούμε...
Μόνο μη σε πάρει ο ύπνος!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ elpida
Αγαπητή eplida σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Υπόσχομαι και άλλα τέτοια.

@ aggelos spyrou
Σε ευχαριστώ επώνυμε συνονόματε.

@ sofi-kουλίνι
Αν κατάφερνα να γράψω όπως πρέπει να γράφει ένας άνθρωπος που λέει ότι γράφει θα έφτανα και σε ανάλυση καθημερινής συμπεριφοράς και θα προσπαθούσα να εξηγήσω και όλο αυτό το μπέρδεμα των δύο φύλων. Θα το παλέψω όμως…

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ debby
Αγαπητή debby θα αρχίσω να σου απαντώ ανάποδα. Το σεξ δεν ξέρω αν λέγεται βιολογική ανάγκη ή όχι αλλά σίγουρα δεν εμπίπτει στην κατηγορία του φαγητού και του ύπνου γιατί, πολύ απλά, χωρίς σεξ μπορείς να επιβιώσεις. Το σεξ –και η σεξουαλικότητα κατ’ επέκταση- εμπίπτει σε εκείνες τις ανάγκες του ανθρώπου όπως η μόρφωση, η φιλοσοφία, η τέχνη κλπ.

Τώρα για τις γυναίκες, το "παθητικό" που έγραψα δεν είχε καμία αρνητική έννοια. Είναι καθαρά θέμα ανατομίας –η γυναίκα δέχεται μέσα της το αντρικό όργανο. Αυτό δεν την κάνει υποδεέστερη όπως σαφώς το αντίθετο δεν κάνει τον άντρα ανώτερο. Και σαφώς ήθελα να πω ότι λόγο λάθους αντίληψης του θέματος η γυναίκα δέχτηκε καταπίεση. Τα υπόλοιπα είχαν και μία δόση χιούμορ, αλλά θα ήθελα να μου πεις πιο συγκεκριμένα που διαφωνείς. Όσο για τις θρησκείες δεν θα το υποστηρίξω και πολύ θερμά γιατί είναι μια φρέσκια σκέψη και θέλει δούλεμα.

Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι τα έχω μπερδέψει. Η ευχαρίστηση που απορρέει από την σεξουαλική πράξη είναι υπεύθυνη για την σεξουαλικότητα. Όμως πιστεύω ότι όλο αυτό έχει άμεση σχέση με την αναπαραγωγή, όχι απαραίτητα σε τόσο ευδιάκριτο επίπεδο.

Σε ευχαριστώ για το πολύ όμορφο σχόλιο!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ stressprovider
Σε ευχαριστώ πολύ. Skouma εσύ είσαι;

@ chris
Think deeper my friend :)

Έλα να σοβαρευτούμε…

@ alexandra
Σίγουρα σηκώνει, αλλά με τίποτα δεν υποστηρίζω επιστροφή στη φύση και άρνηση της σεξουαλικότητας. Δεν ξέρω αν φάνηκε, αλλά στις προθέσεις του κειμένου ήταν η απενοχοποίηση και πλήρης αποδοχή της σεξουαλικότητας και όχι η αποστροφή και η δαιμονοποίησή της. Ο άνθρωπος ελάχιστα χρόνια έζησε κοντά στη φύση, τα υπόλοιπα ήταν εντελώς αποκομμένος. Αυτό μπορεί να δημιουργεί και προβλήματα αλλά μην ξεχνάμε και τα θετικά –όπως η σεξουαλικότητα.

@ maika
Χαίρομαι που μου δίνεις την ευκαιρία να γράψω και στο blog μου το σχόλιο που άφησα στο δικό σου.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΩ ΣΕ, Ω ΜΕΓΑ ΕΣΥ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ-ΑΣΜΑΤΩΝ!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ μέμα
Καταρχάς σε ευχαριστώ για την αξιολόγηση της σκέψης μου.

Η διαφορά του ανθρώπου με τα ζώα, όπως λες και εσύ είναι η λογική. Άρα, σωστά στο συγκεκριμένο κείμενο αντιμετωπίσω τον άνθρωπο περισσότερο ως ζώο –χωρίς ίχνος αρνητισμού- καθώς αναφέρομαι στα ζωώδη ένστικτά του. Σε αυτό το επίπεδο δεν διαφέρουμε και μόνο έτσι αντιμετωπίζεται πιστεύω. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπήκα στην διαδικασία να αναλύσω τι ισχύει σήμερα, μίλησα γενικότερα για την εξέλιξη του ανθρώπου. Θα ήθελα κάποια στιγμή να επεκταθώ και εκεί μιας και από εκεί ξεκίνησε η σκέψη μου και αυτό εννοούσα λέγοντας θα επανέλθω.

Όσο για τις γυναίκες συμφωνώ μαζί σου και σε καμία περίπτωση δεν αγνοώ τα επιτεύγματά τους. Αλλά πρέπει να ξαναπώ όπως και πριν στην debby ότι δεν ήθελα να τις μειώσω.

Πάντως έχεις δίκιο ότι πρέπει να εξηγήσω αρκετά το σκεπτικό μου. Ελπίζω να μην άργησα πολύ και να συνεχιστεί η συζήτηση.

Σε ευχαριστώ και εσένα για το ωραίο σου σχόλιο!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ sofi-kουλίνι
Είδες, είδες;
Όχι παίζουμε!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Ωραία, τώρα μπορείς να πέσεις για ύπνο!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Alexandra είπε...

μάλλον δεν το εξήγησα σωστά...

φύση = αποενοχοποίηση της σεξουαλικής φύσης του ανθρώπου.

είναι κάτι φυσικό και τόσο όμορφο, που έτσι όπως το 'κρύβουμε' μοιάζει υπερφυσικό...

εύχομαι να είναι κατανοητό τώρα άγγελε...

τόσο απλά, η σεξουαλικότητα, η ερωτική ορμή είναι μέρος μας, δεν μπορώ να το δω κομμένο από τη φύση μου...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Debby είπε...

Ετοιμάσου για υπέρδιπλο σετ σεντονιών! Και μην χαθείς πάλι για μέρες!

Λοιπόν. Εχουμε και λέμε!
Kaταρχήν δεν ξέρουμε αν τα ζώα απολαμβάνουν την αναπαραγωγή τους! Για την ακρίβεια ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έφτασε στο σημείο αυτό που να ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει στο φτωχό μυαλό των υπολοίπων όντων! Και έχω πολλές αμφιβολίες στο ότι τα ζώα δεν φχαριστιούνται επίσης το ερωτικό τους σμίξιμο καθότι παρατηρώ χρόνια τώρα τους γάτους έξω από το σπίτι μου τι όψη έχουν όταν έχουν οίστρο και όταν είναι πάνω από καμιά γάτα!

Επειτα εικάζεις ότι η αναπαραγωγή των ζώων γίνεται συγκεκριμένες περιόδους και ότι αυτό συμβαίνει λόγω της μη απολαυσης. Θα σου φέρω πάλι παράδειγα τους γάτους (μεγάλο σχολείο!). Εχω απτό παράδειγμα τον γάτο μου ο οποίος είναι σεξουαλικά δραστήριος όλο τον χρόνο. Καθόλη την διάρκεια του χρόνου υπάρχουν γάτες πρόθυμες. Δεν είναι δυνατόν να πιστευεις ότι το κάνουν μόνο καθορισμένες περιόδους και να γεννάει η άλλη 3 φορές τον χρόνο. Αυτό σημαίνει με απλά μαθηματικά ότι με το που γεννάει και μεγαλώνει τα γατιά της λίγο, ξεκινάει για νέες περιπέτειες!

Ο άνθρωπος δεν απέκτησε το υποσεινήδητο και το συνειδητό (υπάρχει και το ασυνείδητο). Τα είχε από πάντα. Απλά τα διέκρινε και τα κατονόμασε. Επίσης αυτό που περιγράφεις ως επιπλέον ανάγκη του ανθρώπου, πέρα από την επιβίωση του, το πως θα συμπεριφέρεται, καθόλου δεν έχει να κάνει με αυτά, αλλά με το "εγώ" του. Το οποίο είναι όλα τα επίκτητα γνωρίσματα που μας δίνει η κοινωνία και που μας διαφοροποιούν μεταξύ μας. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου βέβαια πως αυτά τα δύο (συνειδητό και υποσυνείδητο) μας αποπροσανατολίζουν από τον στόχο μας (!!) την σεξουαλική μας ικανοποιηση.

Για τον παθητικό ρόλο των γυναικών που ανέφερα ότι διαφωνώ, δεν εννοούσα άμεσα αυτόν αλλά όλα αυτά που είχες γράψει στην συγκεκριμένη παράγραφο που από την μέση και μετά άρχισε να παίρνει αστεία χροιά! Και λέω συγκεκριμένα ότι διαφωνώ με το ότι αρκούσε να είναι κάποια όμορφη και εντυπωσιακή για να έχει εξασφαλισμένη την ικανοποίηση της. Είχε εξασφαλισμένο ίσως το ότι κάποιος θα την επιλέξει για ταίρι του. Πέραν τούτου όμως ουδέν! Και φυσικά η ομορφιά είναι όπλο των γυναικών. Το όπλο αυτό που αντισταθμίζει την σωματική δύναμη του άντρα. Και συνεχίσω σε πιο αστείους και χαλαρούς τόνους! Ποιος σου είπε ότι το να είναι μια γυναίκα καλοφτιαγμένη και περιποιημένη δεν είναι ήδη μια fool time job και πράγματι με τόσα που έχει να κάνει για αυτό, όχι δεν χρειάζεται αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να την απασχολήσει οτιδήποτέ άλλο!

Για την θρησκεία τώρα τι να σου πω? Παντελώς διαφωνούμε! Η θρησκευτικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από μια προβολή του ίδιου του ανθρώπου. Δεν δημιουργούσε από πάντα ενοχές στο σεξ και γενικά και οι επηρροές που είχε στην σεξουαλικότητα του ανθρώπου δεν ήταν πάντα ζοφερές όπως είναι σήμερα. Η θεοποίηση των καιρικών φαινομένων και των πλανητών αφορούσε την θρησκευτικότητα στο πρώιμο της στάδιο.Τότε που το σεξ ήταν για τον άνθρωπο ένστικτο σαν αυτό των ζώων. Οταν ο άνθρωπος δεν ειχε ακόμα επίγνωση του εγώ του. Με την εξέλιξη του ανθρώπου διαμόρφώθηκαν και οι θρησκείες. Η επηρροή δηλαδή ήταν αντίστροφη, Πρώτα άλλαζε ο άνθρωπος και κατόπιν άλλαζε και η θρησκεία που τον εξέφραζε (είπαμε είναι προβολή του ίδιου του ανθρώπου). Για τον Αδάμ κα την Ευα κυκλοφορούν πολλές ερμηνείες των συμβολισμών που έχει αυτή η ιστορία που άμα της συγκεντρώσεις θα εκπλαγείς από τα πόσα μυνήματα δίνει. Δεν είναι μόνο αυτό που αναφέρεις.

Και όσο για το μπέρδεμα που σε κατηγόρησα... Η σεξουαλικότητα είναι θα έλεγα η ερωτική διάθεση, η ευχαριστήση από την σεξουαλική πράξη είναι αυτό που είναι, και η αναπαραγωγή επίσης. Που ακριβώς έχουν σχέση όλα αυτά ακόμα δεν μπορώ να το διακρίνω!! Ολα μπορούν να υπάρξουν άνεξάρτητα το ένα από το άλλο. Τίποτα δεν είναι απόρροια του άλλου!!

Α! Οσον αφορά την αντίθεση σου στο ότι το σεξ αποτελεί μια βιολογική ανάγκη σαν το φαί και τον ύπνο, οφείλω να ομολογήσω ότι ήμουν υπερβολική! Αλλά πάντως πρόκειται για βιολογική ανάγκη απαραίτητη για την ομαλή μας εξέλιξη! Εχεις δει φαντάζομαι τι παθαίνουν όσοι απέχουν. Σε λίγο καιρό παυει να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλος!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σε όλους και πάλι!

Σας φέρνω το νέο των bloggers με λινκ :)

http://greekbloggersparty.wordpress.com/

Να είμαστε όλοι εκεί!
Φιλάκια πολλά σε όλους και καλή πρωτομαγιά :)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
nyctolouloudo είπε...

σεξ για την ικανοποίησή τους κάνουν και τα δελφίνια και όλα τα πιθικοειδή. δεν είναι μόνο ο άνθρωπος!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ alexandra, debby, nyctolouloudo
Πάνω που έγραψα ένα κείμενο που πραγματικά το γούσταρα, πάνω που ήρθαν σχόλια πολύ ωραία για συζήτηση, πήγαν όλα στραβά. Την πρώτη βδομάδα είχα δουλειές και τη δεύτερη έληξε η σύνδεσή μου. Κρίμα, τώρα το έχω χάσει τελείως.

Θα το ξανασυζητήσουμε άλλη φορά. Θα επανέλθω πιο δομημένα, γιατί η αλήθεια είναι ότι τελικά δεν τα έγραψα ακριβώς όπως τα σκέφτομαι. Πάντως ευχαριστώ πολύ!

@ μέμα
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, ήταν υπέροχα. Πάω τώρα να ανεβάσω post γιατί δεν ξέρω πότε θα μου το ξανακόψει η Forthnet.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/