Πέμπτη 9 Αυγούστου 2007

Ως τι θα επέστρεφες;

Μέχρι οι εκπρόσωποι των απανταχού θρησκειών να συμφωνήσουν μεταξύ τους για το αν υπάρχει ή όχι η μετεμψύχωση, νομίζω ότι εμείς οι υπόλοιποι άτυπα την έχουμε δεχτεί. Και, εδώ που τα λέμε, γιατί να την απορρίψουμε; Έτσι και αλλιώς επιστημονική απάντηση δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ, άρα δεν πρόκειται ποτέ να αποδειχθεί ότι κάνουμε λάθος. Οπότε, μεταξύ συζητήσεων για ζώδια και άλλα κουλτουριάρικα, πετάμε και ένα "στην προηγούμενη ζωή μου, θα πρέπει να ήμουν..." ό,τι να 'ναι.

Το περίεργο όμως είναι ότι πιο συχνά ασχολούμαστε με την προηγούμενη ζωή μας και το τι κάναμε ή τι ήμασταν εκεί, παρά με το τι θα θέλαμε να γίνουμε στην επόμενη. Και αυτό είναι λάθος, γιατί αν η μετεμψύχωση εξυπηρετεί έναν σκοπό, αυτός δεν είναι άλλος από την συνέχεια της ύπαρξης, απαλλαγμένη όμως από πράσινα λιβάδια, βουνά από πιλάφι και καζάνια που κοχλάζουν. Για αυτό και εγώ σήμερα θα ασχοληθώ με το ως τι θα ήθελα να επιστέψω.





Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και εν γνώση των συνεπειών του νόμου περί ψευδούς δηλώσεως, δηλώνω υπεύθυνα ότι θα ήθελα να επιστρέψω ως αμοιβάδα και μόνο ως αμοιβάδα!!!





Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά. Καταρχάς, η αμοιβάδα είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός. Άρα δεν υπάρχει ποτέ πιθανότητα καρκίνου. Για να φάει δεν χρησιμοποιεί στόμα -δεν έχει στόμα- απλά "τυλίγει" την τροφή της, σχηματίζοντας ψευδοπόδια με το σώμα της. Που σημαίνει ότι εφόσον κάνει το σώμα της ότι θέλει, δεν έχει ποτέ πρόβλημα παχυσαρκίας ή προβλήματα τύπου στραβή μύτη και μεγάλα αυτιά. Άσε που δεν χρειάζεται να πλένει τα δόντια της -είπαμε δεν έχει στόμα.

Πάμε σε πιο σοβαρά πλεονεκτήματα. Η αμοιβάδα είναι ένα παρασιτικό πρωτόζωο. Είναι δηλαδή από τη φύση της φτιαγμένη να μην δουλεύει. Και κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει για τεμπελιά αν γεννηθείς παράσιτο, μόνο αν γίνεις. Εδώ είχα σκεφτεί να γράψω και άλλο ένα πλεονέκτημα αλλά το ξέχασα, οπότε περνάω άμεσα στο κυριότερο των αιτίων που με οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Η αμοιβάδα πολλαπλασιάζεται με διαίρεση του εαυτού της. Αυτός ο μεγαλειώδης τρόπος αναπαραγωγής εξασφαλίζει την αθανασία και ταυτόχρονα την σιγουριά ότι η πρώτη αμοιβάδα που γεννήθηκε ποτέ, ζει ακόμα και σήμερα! (Επειδή όμως η αμοιβάδα δεν αφήνει απολιθώματα καθώς δεν έχει κόκαλα, δεν θα μάθουμε ποτέ πριν πόσα χρόνια εμφανίστηκε αυτή η πρώτη αμοιβάδα επί γης. Ίσως και να υπήρχαν ανέκαθεν αμοιβάδες στη γη ή να έκαναν ντεμπούτο λίγα μόλις λεπτά πριν τις ανακαλύψει ο Antonie van Leeuwenhoek -προφέρεται Λέβενχουκ- το 1647.) Και επειδή είμαι σίγουρος ότι με το που ακούτε αναπαραγωγή το μυαλό σας πάει στο σεξ, θα έρθω αμέσως και σ' αυτό.

Προφανώς οι αμοιβάδες δεν κάνουν σεξ. Η διαίρεση φρόντισε να τις απαλλάξει από αυτή τη διαδικασία. Άρα είναι ταυτόχρονα απαλλαγμένες από φύλο, οπότε και από ανωτερότητες ή κατωτερότητες, αφροδίσια νοσήματα, ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, βιασμούς, περίοδο, ανικανότητα κλπ. Ίσως τελικά να είναι βαρύ το τίμημα που πληρώνουμε για μερικά δευτερόλεπτα σπασμών ηδονής. Όμως, πραγματικά οι αμοιβάδες χάνουν όλη την απόλαυση;

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως όχι. Και για να γίνω πιο σαφής θα φέρω ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι κάθεσαι και τον παίζεις. Ως αμοιβάδα θα είναι το μόνο που θα κάνεις και κανείς δεν θα μπορεί να σε πει και μαλάκα, αφού δεν έχεις φύλο. Και τη στιγμή της κορύφωσης, αντί να τα κάνεις όλα χάλια, να εμφανίζεται ένας... εσύ! Ε λοιπόν, αποκλείεται να μην δημιουργεί ηδονή αυτό το πράγμα.

Ξαναδιαβάζοντας αυτό που μόλις έγραψα, νομίζω ότι είναι τουλάχιστον άκομψο να αποκαλούμε τις αμοιβάδες κατώτερα όντα με τόσες αρετές που διαθέτουν. Άσε που έχουν και υπέροχο όνομα στα αγγλικά. Φαντάζεσαι να σε έλεγαν Amoeba;

Εσείς ως τι θα επιστρέφατε;

Υ.Γ. Στην παράγραφο που γράφω για εκείνο τον Αντώνη με το δύσκολο όνομα, έκλεψα λίγο το φίλο μου τον Tom Robbins.

buzz it!

35 αξιόλογες σκέψεις:

cindaki είπε...

Κοίτα να δεις: αυτό στην ουσία είναι ένας έμμεσος εκβιασμός! Αν εσύ έρθεις ως Amoeba, τι επιλογές αφήνεις σε μένα;;; Σε ρωτώ!

Τέλος πάντων.

Για να δούμε...
Θα σου απαντήσω ως εξής: δε ξέρω αν θα ήθελα να ξαναέρθω σ' αυτή τη ζωή ως κάτι άλλο. Αλλά αυτό που ξέρω είναι πως θα ήθελα όταν πεθάνω να γίνω ένα αστέρι! Να ζήσω πολλά πολλά χρόνια εκεί ψηλά και κάθε βράδυ να βλέπω εκατομμύρια μάτια να χαζεύουν τον ουρανό και, ίσως κι εμένα! Βλέμματα θλιμμένα, ερωτευμένα, χαρούμενα, απογοητευμένα...

Ίσως να βγήκε λίγο μελό, αλλά αυτό θα ήθελα. Και τέλος πάντων, ας σου απαντήσει κάποιος: γιατί τα περίπετρα στις εκθέσεις βιβλίων είναι τόσο ακαλαίσθητα;;;

;)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aparadektos είπε...

Μα φυσικά ως αχιβάδα!
Πρόκειται για ένα οστρακοφόρο θαλασσινό μαλάκιο που η κοινή ονομασία του είναι «αυτί της θάλασσας». Και εξηγώ γιατί αχιβάδα:
Όπως φαίνεται από το κοινό της όνομα, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι και να μην το ακούσει. Ειδικά στα παραθαλάσσια μέρη όπου τόσα γαργαλιστικά γίνονται. Οπότε βαρεμάρα μηδέν και πολύ καλή δουλειά σε κουτσομπολίστικο περιοδικό.
Το όστρακο που κουβαλάει πάντα πάνω της αποτελεί ένα καταπληκτικό κατάλυμα που κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, αναλόγως αν είσαι η αχιβάδα η κοινή ή η αχιβάδα η χοντρή. Άρα έχεις με τη μια εξασφαλισμένο και το σπίτι σου!
Το σχήμα του οστράκου-μεζονέτας το έχεις δανείσει σε παγωτά και σοκολατάκια μέχρι και σε κρύσταλλα Swarovski, σε αμμοδόχους, σε ζυμαρικά, σε κοσμήματα, σε εξαπτέρυγα, ακόμα και σε ανεμοστηρίγματα πατζουριών! Μην μου πεις ότι δεν έχεις εξασφαλισμένη και την αναγνωρισημότητα;
Τέλος, έχουν μιλήσει για σένα ο Οδυσσέας Ελύτης ("Μέρα στιλπνή αχιβάδα της φωνής…"), έως και ο Μάνος Χατζιδάκης ("Για μια μικρή λευκή αχιβάδα"). Ω! Τι σημαντικός που θα είμαι!
Μια χάρη μόνο!
Όταν θα είσαι αμοιβάδα-x-aggelos και εγώ αχιβαδα-x-aparadektos και επειδή δικαιολογημένα στην αρχή ο ταχυδρόμος θα μπερδεύεται, μην τσατιστείς με την τεράστια δημοτικότητά μου. Να μου κρατάς τα γράμματα και να μου τα στείλεις!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ sofi-kουλίνι
Αστεράκι μου!!!

Καθόλου μελό, γλυκύτατο θα το έλεγα!

Και γαμώ τους σεφτέδες είχε αυτό το post!

Επί της ουσίας: Αν επέστρεφα ως Amoeba θα ήσουν και εσύ Amoeba και μπορεί να υιοθετούσαμε και την συνήθεια να διαιρούμαστε μαζί, οπότε μικρή η διαφορά.

Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η δικιά σου ευχή, θα σου πρότεινα να γίνεις ένα αστέρι με κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη αμοιβάδων, οπότε και πάλι μαζί θα ήμασταν!

Όσο για τα περίπτερα, δε νομίζω ότι θα μου λυθεί ποτέ αυτή η απορία.

Σε ευχαριστώ καλό μου για το τόσο όμορφο σχόλιό σου!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ aparadektos
Οποία φανταστική ανταπόκριση!

Οποία ποιότητα σχολίων!

Αγαπητέ Απαράδεκτε, οφείλω να ομολογήσω ότι, αν μη τι άλλο, έχεις επιχειρήματα.

Σου υπόσχομαι ότι η αλληλογραφία σου θα είναι ασφαλής, αλλά και εσύ θα αναλάβεις την υποχρέωση να με ζεις το παράσιτο, μιας και θα έχεις και καλή δουλειά. Όσο για την δημοτικότητα σου την χαρίζω όλη, ειδικά αν είναι να σου αποφέρει περισσότερα, ώστε να έχω και εγώ μια καλύτερη παρασιτική ζωή!

Με βαθιά εκτίμηση και την ελπίδα για μια μελλοντική και εκατέρωθεν παραγωγική συνεργασία,

Amoeba-x-Amoeba

(Το Aggelos λέω να μην το κρατήσω. Είναι πολύ ανθρώπινο.)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Mogwai είπε...

ουτε ως αμοιβαδα ουτε ως αχιβαδα ουτε ως γλυφαδα
η μαλακια ειναι να πεθανεις, απαξ κ την πατησεις τι σε νοιαζει μετα?

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
486 είπε...

κλατσ κλατσ κλατσ κλατσ κλατσ χειροκροτημα.εισαι πολυ μπροστά
υ.γ.σαν αμοιβαδα μαλλια και μουσι θα ειχες?
εριξα λιγο την ποιοτητα των σχολιων ε? κλατσ κλατσ κλατσ και πάλι χειροκροτημα

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ mogwai
Μα ακριβώς επειδή είναι μαλακία να πεθάνεις, γιαυτό ο κόσμος ψάχνει τρόπους για να γυρίσει. Εγώ πάντως τον βρήκα!

Γλυφάδα; Μμμ... Ενδιαφέρον. Λες να γυρίσω ως περιοχή;

@ o malakas tis pareas
(Μπλαζέ ύφος) Ευχαριστώ, ευχαριστώ!

(Κανονικό ύφος ξανά) Εφόσον το ξεκίνησα έτσι, θα το ολοκληρώσω κιόλας. Ξανααντιγράφω τον φίλο μου τον Tom:

"Οι αμοιβάδες δεν αφήνουν απολιθώματα. Δεν έχουν διόλου κόκαλα.(Ούτε δόντια, ούτε αγκράφες, ούτε φοράνε βέρες)"

Λες να τα καταφέρω να επιστρέψω ως αμοιβάδα των λουλουδιών; Άμα είναι έτσι θέλω να μπορώ να καπνίζω κιόλας!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
doctor είπε...

1)Βρισιά προς αμοιβάδα: Αει διαιρέσου ρε!!!

2)Θα επέστρεφα ως χελώνα (μακροζωία) αρκεί το καβούκι μου να είχε κλιματισμό.

3) Θα ήθελα οι παρακάτω να επέστρεφαν:
- ο Χίτλερ ως εβραίος
- ο Ψωμιάδης ως τούρκος
- ο Χριστόδουλος ως gay
- ο Μητσοτάκης ως Γκαστόνε.

doctor

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ doctor

1)Απάντηση της αμοιβάδας: Όχι θα κάτσω μόνος μου!

2)Πολύ ενδιαφέρουσα μετάλλαξη της χελώνας με το κλιμάτιζόμενο καβούκι. Θα μπορούσες να είχες και χορηγό τη Daikin!

3)Με τα χίλια!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
diastimata είπε...

Πρόσφατα έμαθα ότι ο οργασμός του γουρουνιού κρατάει οκτώ ώρες.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
diastimata είπε...

Ε, τι;
Θέλει και ρώτημα ως τι θα επέστρεφα;
Γουρούνι στο Ισραήλ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ diastimata
Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα άποψη!!!

Ναι, θα μπορούσα να ανταλλάξω την αθανασία και όλα τα καλά της μη σεξουαλικότητας για έναν 8ωρο οργασμό. Και ειδικά στο Ισραήλ που έχουν και καλό σωματείο και δεν τα πειράζει κανένας! Αρκεί να είναι και 5θήμερο γιατί ένα Σ-Κ το θες για να ξεκουραστείς.

Να κολλάνε και ένσημα άραγε;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Μας βλέπω μετανάστες!!!

Αν και εμένα δεν με πολυπαίρνει!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
november είπε...

Θέλω να επιστρέψω ως batwoman, η εκδικήτρια (θα κυκλοφορήσω μετά και σε DVD). Θα φοράω μαύρα κολλητά ρούχα, θα έχω υπηρέτη και ένα γαμάτο αυτοκίνητο, μαύρο κι αυτό, θα ζω στη Γκόθαμ Σίτι, όπου είναι σχεδόν πάντα νύχτα, και θα σαπίζω στο ξύλο αυτούς που με πειράζουν (εμένα και τους φίλους μου). Αυτό μπορεί να γίνει τώρα σύντομα γιατί θα χρειαστώ τις σουπερ μου δυνάμεις;

@διαστήματα: Δε θα μπορούσες να επιστρέψεις άλλωστε ως τίποτε άλλο... χιχιχιιχι...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ sofi-kουλίνι
Μια χαρά θα είμαστε. Και μη φοβάσαι τίποτα. Τα γουρούνια δεν έχουν τέτοια προβλήματα!

@ november
Νομίζω ότι όλα αυτά που περιγράφεις ότι θα έκανες ως batwoman μπορείς να τα κάνεις και εδώ ως...

...barwoman!

Θα φοράς μαύρα κολλητά ρούχα, θα έχεις σερβιτόρο, για το αυτοκίνητο δεν ξέρω αλλά σίγουρα θα σε περιμένουν πολλά κάθε βράδυ απέξω, θα ζεις όντως σε μια Γκόθαμ Σίτι, θα είναι πάντα νύχτα αφού τη μέρα θα κοιμάσαι, και θα σαπίζεις στο ξύλο όποιον σε πειράζει, όχι εσύ αλλά οι μπράβοι του μαγαζιού!

Τι λες;

Ειρήνη μεταξύ των σχολιαστών παρακαλώ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Niemandsrose είπε...

O Benjamin με το ραββίνικο καπελάκι
διαβάζει Ταλμούδ
κι έχει δίκιο να περιμένει το Μεσσία.
Ο Mr Thompson με τον χαρτοφύλακα
διαβάζει Guardian
κι έχει δίκιο να αγωνιά για τα αποθέματα πετρελαίου.
Η Moira με το i-pod
διαβάζει το flyer της συναυλίας για το περιβάλλον
κι έχει δίκο να ψιθυρίζει το “If you tolerate this”
Και η Khadija, εθελόντρια, με το κουβαδάκι του fundraiser
διαβάζει τα βλέμματά μας
κι έχει δίκιο ποιον να προσεγγίσει για νομίσματα.
Μόνο που το κουβαδάκι είναι πλαστικό
κι ο χαρτοφύλακας δερμάτινος.
Μόνο τα κορμιά μας γίνονται ωραίο λίπασμα.
Και ποιος ξέρει- αν τύχει κι ανακυκλώνονται
στην άλλη μορφή θα γίνω ποτάμι
να δω αν υπάρχει ζωή.
Και σαν εκείνο μετά, δε θα γυρίσω πίσω.

Γιατί δεν υποφέρεται πάντα ο άνθρωπος στην κόψη του ξυραφιού.
Όπου κι αν κοιτάξω
προφήτες, απόστολοι, σωτήρες, ακτιβιστές, φιλάνθρωποι.
Έχει χαθεί προ πολλού η Γαλήνη του Πρωινού.
Ήταν σπάνια και κανείς δε κατάλαβε πώς...

-----------------------------------

τυχαίνει να έχω απαντήσει σ'αυτό το ερώτημα παλιότερα...;)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ niemandsrose

Υπέροχο!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Από τη στιγμή που πρέπει να το ξαναφάμε το κ#%@ί...

Θα ήθελα να επιστρέψω ως κάτι που δεν θα το ένοιαζε ούτε ως τι επέστρεψε, ούτε ως τι θα επιστρέψει!

;)))

Ισως το κενό στο σύμπαν ή προύτσα του μελλοντικού Χιου Χέφνερ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

reactor69 είπε...
Θα ήθελα να επιστρέψω ως κάτι που δεν θα το ένοιαζε ούτε ως τι επέστρεψε, ούτε ως τι θα επιστρέψει!

Δηλαδή σαν αμοιβάδα!!! Στα λόγια μου έρχεσαι! Γιατί να σε νοιάζει αν θα επιστρέψεις αφού θα έχεις κατακτήσει την αιωνιότητα;

Για το κενό στο σύμπαν δεν ξέρω -πολύ μεγάλα μεγέθη- αλλά για τις προύτσες γενικώς σου παραθέτω το εξής γνωστό:

What's so great about being a dick?
.
You've got a head with no brains,
Two nuts follow you around all day,
Your neighbor is an asshole
and your best friend is a cunt!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

You've got a head with no brains,
Two nuts follow you around all day,
Your neighbor is an asshole
and your best friend is a cunt!

Μy everyday life... Γι' αυτό σου λέω!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, δεν νομίζω πως οι αμοιβάδες έχουν στο νου τους έννοιες όπως η αιωνιότητα!

Κάτι σε αέναο "Εεειιιι, Χλουπ!" ίσως...

:)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ reactor69
Για τα τρία τελευταία δεν ξέρω. Αλλά για head with no brains με τίποτα δε μου κάνεις...

Και που το ξέρεις; Όλοι εκεί την πατάτε, οι αμοιβάδες μπορεί να είναι τα πιο έξυπνα όντα στη γη. Απλά δεν πέσαμε ποτέ στο επίπεδό τους να τις καταλάβουμε.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

"Απλά δεν πέσαμε ποτέ στο επίπεδό τους να τις καταλάβουμε."

Got ya!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Έτσι, έτσι!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
ralou είπε...

Αντε και διαβάζω το "Σμήνος" του Σέτσινγκ αυτό τον καιρό.
Ως Υρρ θα επέστρεφα, δεν υπάρχει αμφιβολία.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ ralou
Ρίξε καμιά υπόθεση γιατί μόνο τη διαφήμιση στις εφημερίδες έχω δει και δεν κατάλαβα τίποτα.

Αλλά για να το λες καλό θα είναι!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
ralou είπε...

Οικολογικό θρίλερ, έχει πολλές πληροφορίες για τον πλανητη και τις οικολογικές ισορροπίες αλλά δεν ξέρω πόσο ανιστοιχούν στην πραγματικότητα.

Οι Υρρ είναι μονοκύτταροι συγκάτοικοι μας στη γη, που τα 'εχουν πάρει στο κρανίο και τα κάνουν όλα ριμαδιό.
Ενδιαφέρον, αλλά μην φανταστείς τίποτα τρομερό.
Μάλλον easy reading.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
ralou είπε...

A!
Eίναι και 1020 σελίδες πανάθεμα το!
Θα μπορούσε άνετα να είναι το μισό, αλλά φαίνεται ότι η τιμή στα βιβλία πάει με το κιλό, οπότε...
Εχει και ρομαντσο, έχει και καλούς οικολόγους και κακούς της CIA και χαζούς επιστήμονες και θεωρίες και ινδιάνους που εχουν χάσει την ταυτότητα τους και ηθικό δίδαγμα στο τέλος!

Αντε! όλα στα είπα.
Μην το πάρεις!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ ralou
Για το βιβλίο με έπεισες. Δεν θα το πάρω.

Αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι με τους (τις;) Υρρ, έχουμε πολύ στενή συγγένεια, μονοκύτταροι και οι δύο αφού!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

ενδίαφέρον
αν και αν μου διδοταν η ευκαιρία να ξαναερθω στην ζωή θα προτιμούσα να΄μην έρθω...λολ
ετσι και αλλιως ερχεσαι εδφω γαι να τελειοποιηθεςι και να ενωθεις με το όλον.
γιατί να κάνεις το κόπονα ξαναρθεςι>>>>>>>>>>>>

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ ανώνυμος
Εγώ προσωπικά θα ξαναρχόμουν γιατί μου άρεσε η διαδικασία και γιατί ίσως να μπορώ και καλύτερα!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

ναι ωραία αποψη ποτεέ δεν σταματας να γίνεσαι καλυτερος απο αυτό που εισαι..
μα όταν βρεις την αληθινή σου ύποσταση και την αποστολή σου νο΄μίζω ότι οι γυρισμοι ειναι οπτασιες με΄σα σε μια έρημον..
εχεις δει το βουνό και απλά αρχιζεις και το ανεβαινεις..
δεν κοιτάς πισω. απλά ανεβαινεις........και ανεβαινεις...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ ανώνυμος
Και πόσοι είναι αυτοί που έχουν βρει την αληθινή τους υπόσταση;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

βασικά ο χρόνος μας περνά και δηλώσεις που κάναμε στο παρελθον ξεχαστήκαν....
μα πουλια ήρθαν στα μέρη μας
και μας δώσανε μια νεαν πνοήν
και πιασαμε συζήτηση πάνω σε ενα στρωμα ουρανού
,
κι τότε ειπώθηκε αυτό
κάποτε μας είχες πει
το πόνο σου ΄γλυκό
να τον ποιήσουμε
και έσύ άγγελος αορατος
να γίνεις
να πηγαίνεςι σε ψυχε΄ς
που αναζητουν
να χουν στις παλαμες τους
ενα μικρό βοηθό
και τις πληγές των
να απαλλεινεις....

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ ανώνυμος
Ίσως και να είναι εξέλιξη.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/