Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2007

Για το γνωστό e-mail

Πήρα και εγώ ένα e-mail (γράφω και εγώ διότι από μία γρήγορη αναζήτηση που έκανα στο internet είδα ότι το έχουν πάρει πολλοί και το έχουν ανεβάσει στα blog τους) και θα ήθελα να σχολιάσω κάποια πράγματα. Κατ' αρχάς, διαβάστε το όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη.

"Πολλοί αγανακτισμένοι ψηφοφόροι, αποφασίζουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό ή ακόμα και να μην πάνε στις κάλπες, με σκοπό να τιμωρήσουν έτσι, τα μεγάλα κυρίως κόμματα, ως υπεύθυνα για την κατάντια της χώρας. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το μεγαλύτερο ΔΩΡΟ που μπορούν να κάνουν στα δύο μεγάλα κόμματα. Στις παρακάτω γραμμές θα εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία, γιατί τα δύο μεγάλα κόμματα ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ να υπάρχει μεγάλο ποσοστό Λευκών / Άκυρων / Αποχής, ώστε να αυξήσουν τα δικά τους ποσοστά.

Αν υποθέσουμε ότι το σύνολο των ψηφοφόρων είναι 100 (ποσοστό 100%), τότε με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, για να σχηματίσει ένα κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση, χρειάζεται να συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του 42% από τα ΕΓΚΥΡΑ ψηφοδέλτια. Να το ψηφίσουν δηλαδή στο παράδειγμά μας 43 άτομα. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ έχουν μια σταθερή βάση ψηφοφόρων (ψηφοφόρους που θα τα ψήφιζαν ακόμα και αν γύριζε η γη ανάποδα, «βαμμένους» με άλλα λόγια), της τάξης του20% περίπου το κάθε ένα. Με αυτά τα δεδομένα, όποιο κόμμα κατορθώσει να πείσει άλλους 23 ψηφοφόρους να το ψηφίσουν, συγκεντρώνει το ποσοστό που απαιτείται και σχηματίζει κυβέρνηση. Αν υποθέσουμε τώρα ότι από τους 100ψηφοφόρους του συνόλου, οι 25 δεν πάνε να ψηφίσουν, έχουμε δηλαδή αποχή25%.Από τους 75 που πάνε στις κάλπες, οι 8 ψηφίζουν λευκό και οι 7 ζωγραφίζουν μία μούντζα στο ψηφοδέλτιο πριν το ρίξουν (άκυρο). Έχουμε λοιπόν ποσοστό 15% λευκά / άκυρα. Αυτό σημαίνει ότι τα έγκυρα ψηφοδέλτια είναι 60 από τα 100 άτομα του συνόλου. Το 42% του 60 είναι 26. Οι 20 «βαμμένοι» οπαδοί του κάθε κόμματος θα τα ψηφίσουν ότι και αν γίνει. Επομένως, όποιο κόμμα μαζέψει άλλες 6 (ολογράφως ΕΞΙ) ΜΟΝΟ ψήφους σχηματίζει κυβέρνηση! Στην περίπτωση δηλαδή, που δεν έχουμε αποχή / λευκά / άκυρα, το πρώτο κόμμα χρειάζεται να πείσει 23 ακόμα ψηφοφόρους να το ψηφίσουν, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, με ποσοστό 25% αποχή και 15% λευκά / άκυρα, χρειάζεται μόνο 6.Με απλά λόγια:ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ / ΛΕΥΚΩΝ / ΑΚΥΡΩΝ, ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Πόσο λιγότερες; Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για το 2007 είναι 9.824.223 (πηγή http://www.ypes.gr/ekloges/content/gr/ekl_kat_fr.htm). Το 42% αυτών είναι 4.126.174. Με τα ποσοστά του προηγούμενου παραδείγματος (25% αποχήκαι15% λευκά / άκυρα) το 42% γίνεται 2.475.705. Δηλαδή το πρώτο κόμμα χρειάζεται να μαζέψει 1.650.469 λιγότερες ψήφους. (Στην πράξη λόγω του εκλογικού συστήματος - κατανομή εδρών, εκλογικές περιφέρειες κλπ.- είναι ακόμα λιγότερες).

Σκεφτείτε το λοιπόν ξανά όσοι σκέφτεστε να ρίξετε λευκό, άκυρο ή να μην ψηφίσετε καθόλου. Εκτός αν δεν σας πειράζει να αποφασίσουν 2εκατομμύρια «βαμμένοι» οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος, ΠΟΙΟΣ και κυρίως ΠΩΣ, θα κυβερνήσει τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων. Δεν πιστεύω όμως πως συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς δεν θα διαβάζατε αυτό το blog.Πώς να εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας; Ψηφίστε οποιοδήποτε μικρό κόμμα νομίζετε πως σας εκφράζει καλύτερα. Δώστε τη δυνατότητα σε πολλές διαφορετικές φωνές αντιπολίτευσης, να ελέγχουν και να υποχρεώνουν την κυβέρνηση που θα προκύψει, να ακούσει τη θέληση του λαού. Μη δώσετε κι άλλη ευκαιρία στους ανεπάγγελτους, με μόνο προσόν το όνομα του πατέρα ή του θείου τους, να σας εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά, για να ικανοποιήσουν τους χρηματοδότες και τους φίλους τους. Δώστε στη βουλή τη δύναμη που πρέπει να έχει. Τη δύναμη να εκπροσωπεί όλες τις κοινωνικές τάξεις και τα συμφέροντά τους. (Εκτός αν είσαστε πολυεκατομμυριούχος εργολάβος δημοσίων έργων, οπότε ψηφίστε ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει σημασία ποιο, το ίδιο είναι)."

Όταν έγραψα το Γιατί δεν θα ψηφίσω, κάπου στα σχόλια και τη συζήτηση που ακολούθησε εκεί, έγινε κάποια αναφορά και στα μικρά κόμματα, αλλά δεν νομίζω ότι ήμουν ξεκάθαρος, ότι αυτούς τους εμπιστεύομαι ακόμα λιγότερο. Με αφορμή το παραπάνω mail θα ήθελα να το αναπτύξω περισσότερο.

Τα μικρά κόμματα, ακριβώς επειδή είναι μικρά, δεν έχουν στο μυαλό τους να κυβερνήσουν ποτέ. Ξέρουν ότι θα είναι αντιπολίτευση και ως τέτοια φτιάχνουν το συντονισμό τους. Αυτό νομίζω ότι δεν είναι κάτι νέο. Οπότε, αν λέμε ότι μαυρίζουμε τον δικομματισμό, δεν νομίζω κανείς να εννοεί ότι περιμένει να δει αύριο τον Αλέκο ή την Αλέκα στο Μαξίμου. Αν κατά λάθος κάποτε συμβεί αυτό, νομίζω ότι θα είναι καταστροφικό.

Όταν όμως είσαι αντιπολίτευση ξέρεις ότι με το να διαφωνείς κερδίζεις ψήφους. Και εδικά αν δεν σκέφτεσαι να γίνεις ποτέ κυβέρνηση, αναγκαστικά σκέφτεσαι μόνο το συμφέρον σου. Και για να μην μακρηγορώ, δεν είδα ποτέ μια διαφωνία ουσιαστική από μικρό κόμμα. Διαφωνούν επαγγελματικά, γιατί μόνο αυτό ξέρουν να κάνουν. Δεν έτυχε ποτέ, καμία κυβέρνηση, να μην φέρει στη βουλή ένα νόμο ο οποίος θα ήταν καλός;

Αυτά είναι γενικά. Σε αυτές τις εκλογές όμως, το σκηνικό που είναι το πιθανότερο μέχρι στιγμής είναι το εξής: Η Ν.Δ. κερδίζει με μικρή διαφορά (και όμως, είναι ακόμα μπροστά στις δημοσκοπήσεις) και μπαίνουν πέντε κόμματα στη βουλή, με πέμπτο κόμμα το ΛΑ.Ο.Σ. Άρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να γίνει συνεργασία μεταξύ πρώτης και τελευταίου, εφόσον δεν υπάρχει αυτοδυναμία.

Και για να το πω απλά. Ψηφίζοντας μικρά κόμματα, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δούμε συν-πρωθυπουργό τον Καρατζαφέρη! Εγώ αυτό το πράγμα δεν θα το έχω ψηφίσει.

buzz it!

20 αξιόλογες σκέψεις:

cindaki είπε...

Έλα Αλέκοοοο!
Πως; Βλέπεις Μαξίμου;;;

Χαχαχαχαχα!!!!!

(Αστειάκι...)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

LOL LOL LOL sofi-kουλίνι μου!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Πάλι μπροστά μου εσείς;;;

:))))))))))

Ακου να δεις. Τώρα συνειδητοποίησα πως της ελληνικής Αριστεράς "ηγούνται" Αλέκα-Αλέκος...

Ελα Αλέκο, πόσο τον πήρες το μεσαίο χώρο;;;

:ppp

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
doctor είπε...

Παιδιά καλησπέρα και διαδικτυακά.

Είμαι τόσο αναποφάσιστος που δεν έχω αποφασίσει αν θα έχω αποφασίσει μέχρι τις εκλογές αν είμαι αναποφάσιστος ή όχι.
Μπορεί πάλι να μπω στο παραβάν και να βάλω στον φάκελο κανένα βραδύκαυστο και γίνει η κάλπη παρανάλωμα του πυρός.

Μπορώ πάλι -ως αναποφάσιστος- να κάτσω μέσα στο παραβάν με τις ώρες, να πάρω μαζί μου εφημερίδα, πατατάκια, μπύρες και να σπάσω τα νεύρα των επόμενων ψηφοφόρων.

Σαδιστικό ε;

Επίσης μπορεί να πάω στην εφορευτική επιτροπή, να τους δώσω την ταυτότητά μου, να μου δώσουν τα ψηφοδέλτια, να μου δείξουν το παραβάν και εγώ να το μετανιώσω και να τους πω "άστο μεγάλε, εγώ σε τέτοιο γελοίο παραβάν δεν ψηφίζω. Απαιτώ αγγλικό τηλεφωνικό θάλαμο-μίστερ Μπιν. Φεύγω τώρα αυτή τη στιγμή!".

Επίσης μπορώ να τους ψηφίσω όλους για να μην μείνει κανείς παραπονούμενος.
Μαζεύω λοιπόν 40-50 ψηφοδέλτια, αλείφω τον φάκελο με βαζελίνη (μεγάλε Πανούση) ώστε να χωράει στην κάλπη και έτσι κανείς δεν μπορεί να με κακοχαρακτηρίσει.
Τι;
Βγαίνει άκυρο έτσι;
Shit!

Δεν ξέρω πια αν είμαι αναποφάσιστος ή αν βαριέμαι να πάω να ψηφίσω ή αν πάω και ψηφίσω ποιον λιγότερο μαλάκα να ψηφίσω, νομίζω ότι ήρθε η ώρα της χούντας ή της δικτατορίας του προλεταριάτου για να μας φύγει και μας το άγχος.

doctor

Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι πονηρά και σεξιστικά (sofi-k σε φωνάζει η μαμά σου για πήγαινε λίγο μέσα!) αν μου καθόταν η Εύα Καϊλη, την ψήφιζα χαλαρά!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
doctor είπε...

Έχει και site η Εύα:

http://www.evakaili.gr/photos.html

Στις βελγικές εκλογές ήταν μια υποψήφια η οποία είχε υποσχεθεί σεξ με όποιον την ψήφιζε.
Ελπίζω να μην αθέτησε τις προεκλογικές της εξαγγελίες!

Η παρακάτω φωτό είναι όλα τα λεφτά.

Είναι σαν να λέει ο Γιωργάκης στον Ε.Βενιζέλο που είναι πίσω στο βάθος:

- Έλα ρε χοντρέ, με τι προσόντα πας να την βγεις στο αφεντικό; Τσ!

http://www.evakaili.gr/photos/kaili8.jpg

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
doctor είπε...

Ρε σεις, έχει και blog η Εύα.

Μπείτε να δείτε τι της έγραψα ο αναποφάσιστος (sofi-k χτυπάει το κινητό σου):

http://evakaili.blogspot.com

doctor

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Χμμμμμμμμ...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ reactor69
Έτσι είμαστε εμείς που παίρνουμε τα βουνά, όλο ο ένας πάνω στον άλλο πέφτουμε ;)

@ doctor
ΠΑΡΕ ΤΙΣ ΤΣΑΠΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ, ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ!!!

@ sofi-kουλίνι
Όχι μωρό μου, κάτσε να σου εξηγήσω, δεν είναι αυτό που νομίζεις, ωχ, αχ (σμπαντ, ντόινγκ)...

@ doctor (again, με εμφανή σημάδια ανείπωτης βίας και τρεμάμενη -ίσα που ακούγεται- φωνή)
Και το να κάτσεις στο παραβάν με τς ώρες είναι δοκιμασμένο από τον Πανούση. Πιάνει, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα.

Μπορείς επίσης να βάλεις και μία φέτα πολύ λιπαρής μορταδέλας μέσα στο ψηφοδέλτιο και να ακυρώσεις όλη την κάλπη. Μέχρι το βράδυ θα έχουν ποτίσει όλα τα φακελάκια!

Και εγώ ελπίζω να κράτησε την υπόσχεσή της η υποψήφια. Αυτό δείχνει επίπεδο στη χώρα. Ακόμα ελπίζω να δώσει την ίδια, ή έστω ανάλογη με το αίτημά σου στο σχόλιο στο blog της, υπόσχεση και η Εύα!

Και μιας και το αναφέραμε, θα κάνω πρόταση στο Δήμου το επόμενο γκάλοπ να είναι για τους πιο όμορφους πολιτικούς!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
mad2luv είπε...

μην ανησυχειτε...θα βαλω του χρονου υποψηφιοτητα μπας και δουμε ασπρη μερα...ψηφιστε με λαε μου...!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

mad εγώ σε ψηφίζω με τρέλλλλααααα!!!!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ mad2luv
Με mad και love στη βουλή, τι άλλο θέλουμε!

Η καινούρια φαντασία στην εξουσία!

Οι μπαγλαμάδες
να παίζουν Ντύλαν...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
mad2luv είπε...

αγγελε μουουου...σου εχω στο blog μου τη νεα βουλευτη του λα.ο.ς!με αγαπη για σενα...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ Η ΣΑΡΡΗ!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ...

Ούτε για αποτυχημένο milfάκι δεν κάνει...

Ψηφίζω Καϊλή. Δαγκωτό!!!
:)))))))))

Υ.Γ: Γιατρέ, αντε να δούμε ποιος θα της την πρωτορίξει! Την ψήφο βέβαια!..

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ mad2luv
Γεια σου ρε mad με τα ωραία σου!

Όπως έγραψα και στο blog σου, όταν το πρωτοείδα είπα να μην του δώσω δημοσιότητα, αλλά ίσως και να είναι καλύτερα να την κάνουμε λίγο σούργελο.

@ reactor69
Πάρε φόρα μαζί με το γιατρό και ...ψηφίστε τες όλες!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Αγγελε,

Ε όχι κι όλες!!!

Μόνο η Καϊλη και η Ράπτη αξίζουν την ψήφο μας! Δεν είμεθα και σαβουροψηφίκουλες!

(Αν και δεν κλίνω προς τα εκεί, για τον Πολύδωρα θα γινόμουν μπήχτης!)

Sex and politics!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
mad2luv είπε...

ποια καιλη ρε παιδια?δε πιανει μια μπροστα μου...και η ραπτη??ελεος..αυτη εχει το τεκνο να ασχολειται...ψηφιστε εμενα και θα δειτε...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Αλεξία Ηλιάδου (synas) είπε...

Το ΛΑΟΣ ως άποψη ήταν μέχρι πρότινος ενσωματωμένο στη ΝΔ. Δεν είναι κάτι καινούριο, απλώς τώρα αυτονομήθηκε. Αυτή η κίνηση του Καραμανλή να καθαρίσει λίγο το κόμμα του από τα ακραία στοιχεία ήταν απ' τις πιο σοφές του, κατά τη γνώμη μου.
Παρεμπιπτόντως, είδα στην Τιβι τη Ράπτη στην παραλία: μιλάμε για πολύ κορμάρα η γυναίκα! Τύφλα νά 'χουνε τα μανεκέν!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ reactor69
Όχι όλες, τις εκλεκτές μόνο!!!

Sex and politics, ναι, με αυτή τη σειρά!

@ mad2luv
Αν είναι έτσι τα πράγματα νομίζω ότι πρέπει να τρέξεις να προλάβεις. Κάποιος να σώσει αυτόν τον τόπο τέλος πάντων

:)

@ synas
Και μετά το καθάρισμα έχουμε ένα αμιγώς ακροδεξιό κόμμα, το οποίο είναι έτοιμο να βοηθήσει τη ΝΔ να κυβερνήσει. Και φτου και απ' την αρχή.

Άσε τη Ράπτη, έχουμε την mad!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
a片 είπε...

線上免費看a片
免費a片AV女優
成人校園a片
a片情報站
a片貼圖區
免費a片
色女a片群
免費無碼a片
夫妻做愛a片直播
成人校園a片

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
淫娃免費視訊聊天室 είπε...

免費a片下載無碼
線上免費試看短片a片
a片免費看
a片下載
a片寫真
免費試看短片a片
a片
免費a片下載
校園美女a片影音視訊網
a片免費看

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/