Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Εν αναμονή

Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθώ το "σήριαλ" που παίζεται με το βιβλίο της κας Δραγώνα και τις παραποιήσεις συγκεκριμένων σημείων που δημοσιεύτηκαν, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από διάφορες πολιτικές πλευρές. Αναπόφευκτα, οι αντιδράσεις του Μίκη Θεοδωράκη και οι πέριξ αυτών συζητήσεις, είναι οι πιο κερδισμένες σε μερίδιο ενασχόλησης. Και αυτό διότι, αφενός είναι διαμετρικά αντίθετες με τις, μέχρι τώρα, γνωστές πολιτικές του πεποιθήσεις, σε σημείο να φτάνουν να ταυτίζονται πλήρως με τη αντίπερα όχθη και, αφετέρου, επειδή, παρά την πλήρη αποσαφήνιση των περί ων ο λόγος εδαφίων και την αποδεδειγμένη χάλκευσή τους, εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος την ίδια και απαράλλαχτη πολεμική εναντίων της.

Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω και εγώ ένα post, με αφορμή αυτό το θέμα και με πρόθεση να καταδείξω κάτι που εδώ και πολλά χρόνια πιστεύω ακράδαντα: Ότι οι έννοιες δεξιός, αριστερός και λοιπά, είναι εδώ και χρόνια απολύτως κενές περιεχομένου, νεκρές σε προχωρημένη αποσύνθεση, αλλά εμείς συνεχίζουμε, από τον πρώτο έως τον τελευταίο πολίτη σχεδόν όλων των κρατών, να περιφέρουμε τα εναπομείναντα λείψανά τους· έτυχε όμως, κατά διαβολική σύμπτωση εξαιρετικής σπανιότητας, να έχω ανοιχτή την τηλεόραση. Πήρε λοιπόν το αυτί μου κάτι, που έκανε το μάτι μου να αλλάξει θέση, το οποίο με τη σειρά του απαγόρευσε στον εγκέφαλό μου να συνεχίσει τις εντολές, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έκαναν τα δάχτυλά μου να γράφουν το κείμενο. Αφού το δάχτυλό μου έξυσε το αυτί μου για να κλείσει ο κύκλος, ενημερώθηκα για επικείμενο γεγονός, ήσσονος σημασίας υπό άλλες συνθήκες· δεδομένης της καταστάσεως όμως, αποφάσισα να αναβάλω το κείμενο για μερικές μέρες.

Το εν λόγω γεγονός, είναι ότι την Τρίτη ο Λαζόπουλος θα έχει Αλ Τσαντίρι. Υπό κανονικές συνθήκες, θα μου ήταν παντελώς αδιάφορο. Όμως ο Μίκης, μέσα σε ένα ντελίριο, λίαν επιεικώς, φαιδρών δηλώσεων επί του θέματος, έχει αναφέρει και κάτι για φίμωσή του ή αποκλεισμό του ή κάπως έτσι τέλος πάντων, από τα ΜΜΕ. Από την άλλη, ο Λάκης έχει καταφέρει ένα μοναδικό στα χρονικά επίτευγμα· να παραδίδει αντιρατσιστικά μαθήματα, διαβάζοντας, παράλληλα, κάθε λογής εθνικιστικά παραληρήματα και ιδιαίτερα του Μίκη. Σκέφτηκα λοιπόν να δω πρώτα κατά πόσο θα ασχοληθεί και αυτή τη φορά μαζί του και να σιγουρευτώ αν έχει 99% ή 100% άδικο, οπότε να το ολοκληρώσω και να το δημοσιεύσω μετά.

Υ.Γ. 1 Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα είμαι μέσα στο χρόνο για 2 εργασίες που έχω να παραδώσω μέσα στις 2 επόμενες εβδομάδες για το Πανεπιστήμιο.

Υ.Γ. 2 Δεν βάζω κανένα link, γιατί έχω διαβάσει τόσα αξιόλογα πράγματα, που σίγουρα θα αδικούσα όσους θα ξέχναγα, καθώς και γιατί το internet βρίθει αποτελεσμάτων με πολύ απλά googlίσματα.

Υ.Γ. 3 Ζητώ συγνώμη για τα σχόλια που δεν έχω απαντήσει σε προηγούμενα posts. Ελπίζω να το έχω κάνει μέχρι αύριο το βράδυ.

buzz it!

3 αξιόλογες σκέψεις:

Βίκυ Καραντζά είπε...

Αγαπητέ φίλε μου Άγγελε,
θα σε συμβούλευα να μην ασχολείσαι πλέον με κανένα από τα δημόσια πρόσωπα της κοινωνίας μας, γιατί μυρίζουν σαπίλα από την κορυφή μέχρι τα νύχια των κάτω άκρων τους. Ο καθένας από αυτούς είτε Θεοδωράκης ονομάζεται είτε Λαζόπουλος είτε και εγώ δεν ξέρω τί άλλο , το μόνο που σκέφτεται είναι πως θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της δημοσιότητας και τίποτα άλλο περισσότερο. Κοινώς δηλαδή, όπου τραβάει η βάρκα. Ξέρεις προσωπικά εμένα τί μου θυμίζουν όλοι αυτοί οι ξεπεσμένοι ψευτοϊδεολόγοι; Τους επαγγελματίες επαίτες στους δρόμους και στα ΜΜΜ που βγαίνουν με μία "ταυτότητα" ή με μία "νοσοκομειακή βεβαίωση" και εφόσον αυτοπροβληθούν εν συνεχεία προσπαθούν να μας πείσουν για το δράμα που βιώνουν ζητώντας την αρωγή μας. Οι αξιοπρεπείς όμως αγωνιστές της ζωής είναι αυτοί που τυγχάνει κάποια φορά να τους γνωρίσουμε από τα ψιλά γράμματα μίας εφημερίδας όταν έχουν πια εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ Βίκυ Καρατζά
Έτσι κι αλλιώς τόσο καιρό που έκανα να το γράψω, έχει φύγει πια και από την επικαιρότητα και από την όρεξή μου. Οπότε η αναμονή παίρνει τέλος και εσύ τα εύσημα για το πολύ εύστοχο σχόλιό σου καθώς και τις θερμές μου ευχαριστίες για την απενοχοποίηση που προσέφερες :)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
文章 είπε...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 婚禮顧問 婚禮顧問

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/