Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Καλές Απόζεστες (updated)

Update 12/2/2010, 16:20: Go to the end of the text


Από το προηγούμενο post μέχρι σήμερα, συνέβησαν τα εξής: Μερικές μέρες συνοδός σε νοσοκομείο, ευτυχώς με ευχάριστα αποτελέσματα, δύο ταξίδια στα Γιάννενα για τον προηγούμενο λόγο, δύο εργασίες για το πανεπιστήμιο, μερικές αγχωτικές καταστάσεις που ζητούσαν άμεσα λύση, μερικά εξωblogικά κείμενα -επίκειται σύντομα έκπληξη, αν όλα πάνε καλά- που δεν είδαν δημόσιο φώς, πολύ κούραση και, μετά από όλα αυτά, καμιά 20αριά ώρες ύπνο, με διαλείμματα μόνο για κατούρημα, για να ισιώσω.

Οπότε, η αναμονή στην οποία προέτρεπε ο προηγούμενος τίτλος λαμβάνει τέλος άδοξο, αφού μου έφυγε η όρεξη, ξέχασα τι ήθελα να γράψω και είχα και μία σχετική παρότρυνση από την καλή μου φίλη, συμφοιτήτρια και συνοδοιπόρο Βίκυ. Βέβαια η ζωή είναι μία συνεχής αναμονή για κάτι, οπότε σε πολλούς τομείς αναμένουμε νεότερα και εξελίξεις σοβαρές. Και το καλό που τους θέλω είναι αυτή τη φορά να έρθουν όπως τις θέλω, για να μη τις πάρει και τις σηκώσει. Μόνο ο Δον Κιχώτης θα κυνηγάει ανεμόμυλους; Θα κυνηγάω και εγώ εξελίξεις και σε περίπτωση που τις πιάσω και δεν έχουν πάει όπως τις θέλω, θα δουν τι έχουν να πάθουν. Αμέ, ναι!

Ας καρναβαλιστούμε λοιπόν ήσυχοι για λίγο, προσπαθώντας να ξορκίσουμε το πολύ κρύο με το λογοπαίγνιο για τις Απόκριες, οι οποίες έπεσαν και αυτές θύματα της γλωσσικής μου σχιζογκάζιας -και ουχί σχιζοφρένιας- και έγιναν Απόζεστες.

Μήπως να γράψω και ένα ποίημα; Για να δούμε...

Απόγευμα δεν είναι, κουρνιάσαν τα πουλάκια

μα είναι πια χαράματα, λαλούν τα κοκοράκια

και αφού είμαι ακόμα ζωντανός, πεινάνε τα κοράκια
λέω να μαζέψω κουτσουλιές, απ' τα περιστεράκια.


Φτάνει. Δεν μου βγαίνει άλλο. Άμα είναι να πάρω το Νόμπελ, το παίρνω κι έτσι. Αλλά που να καταλάβουν και αυτοί τα βαθιά νοήματα, που κρύβονται πίσω από αυτούς τους, φαινομενικά αθώους, όμως βαρέως πολιτικούς στίχους.

Σας φιλώ βιδωτά, στριφογυριστά, κόντρα παξιμαδωτά και εύχομαι να επιστρέψω με πολύ ευχάριστα νέα, που ίσως εγκαινιάσουν μια καινούρια περίοδο για τούτο εδώ το ιστολόγιο...

Update 12/2/2010, 16:20:

Επειδή σήμερα ξεκινάνε οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στον Καναδά, όπως πληροφορήθηκα με το που ξύπνησα από το Google, ανεβάζω και ένα βιντεάκι που μου έστειλε η προαναφερθείσα καλή μου φίλη, για να θυμάστε ότι κάποια πράγματα είναι μόνο για επαγγελματίες και δεν πρέπει να τα δοκιμάζουμε από μόνοι μας.




buzz it!

6 αξιόλογες σκέψεις:

Βίκυ Καραντζά είπε...

Αγαπημένε μου φίλε και συμφοιτητή, πρώτον σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και δεύτερον και σημαντικότερον σου εύχομαι να καρναβαλιστείς όσο καλύτερα μπορείς, να ηρεμήσεις , να χαλαρώσεις και από εδώ και στο εξής από Δον Κιχώτης να μεταμορφωθείς σε Θερβάντες και να μας προσφέρεις περισσότερα άρθρα στο πολύ ενδιαφέρον blog σου.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ Βίκυ Καρατζά
Τι όμορφη ευχή...

από Δον Κιχώτης να μεταμορφωθείς σε Θερβάντες

Υπέροχο!!!

Ο σκοπός πάντως είναι να βγω και εκτός των τειχών του blog.

Σε ευχαριστώ πολύ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Mamouli είπε...

Και πότε παρακαλώ θα μας ενημερώσεις για τα νέα που θα κάνουν αυτό το ιστολόγιο να περάσει σε μία άλλη διάσταση;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ Mamouli
Με το που θα έχω έγκυρα νέα και τετελεσμένα γεγονότα. Το οποίο ελπίζω να συμβεί, πάντα καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στις 2 επόμενες εμδομάδες.

Εντάξει τώρα, μη φανταστείς καμιά διάσταση που θα κάνει και ταξίδια στο χρόνο... Απλώς για μένα θα είναι μια πολύ θετική και ευχάριστη εξέλιξη.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

Υπάλληλε του Ιδιωτικού τομέα

Γνωρίζεις πολύ καλά οτι οι ήδη πενιχρές αποδοχές σου δεν θα αυξηθούν ποτέ.
Γνωρίζεις εξίσου καλά οτι κάποιοι απολαμβάνουν εδώ και πολλά χρόνια επιδόματα διπλάσια του μισθού σου , υπερωρίες - ακόμα και μισθούς χωρίς να δουλεύουν , επιδοτήσεις για ανύπαρκτες καλλιέργειες, συντάξεις απο τα 35 τους και αφορολόγητα έσοδα.

Πέρα από τις κομματικές ιδεολογίες και πεποιθήσεις σου , όταν τα γνωστά επιδοτούμενα και κρατικοδίαιτα παράσιτα κατεβαίνουν στους δρόμους εσύ πρέπει να διαχωρίσεις την θέση σου.

• Εσύ θα συνεχίζεις να αμείβεσαι με τους πενιχρούς μισθούς της συμφοράς .
Αυτοί θα συνεχίσουν να εκβιάζουν για αφορολόγητα επιδόματα και επιδοτήσεις της αρπαχτής .

• Εσύ απο αύριο θα μαζεύεις αποδείξεις .Αυτοί θα συνεχίσουν να φοροδιαφεύγουν και να ζητάνε μίζες στηριζόμενοι σε αντισυνταγματικούς νόμους έχοντας την πλήρη κάλυψη της εκάστοτε σκανδαλοκυβέρνησης..

• Εσύ θα συλληφθείς – απολυθείς αν διανοηθείς να απεργήσεις , διαμαρτυρηθείς κλείνοντας δρόμους. Αυτοί θα συνεχίσουν να κλείνουν δρόμους , να απεργούν και καταστρέφουν δημόσια περιουσία .

Απο οτι φαίνεται ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 4 – ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 του συντάγματος ο νόμος θα συνεχίσει να ισχύει μόνο για σένα.

Αν πιστεύεις οτι σε τιμά η παραπάνω κατάσταση μπορείς να συνεχίσεις στον δρόμο της παρακμής (λόγιος όρος για την ξεφτίλα).

Αν όχι διάβασε τα παρακάτω και κρίνε μόνος σου :


Μέχρι να δεις τον νόμο να εφαρμόζεται –
Πολιτικούς και δημόσιους καφρουπάλληλους στην φυλακή για τα σκάνδαλα ,
Αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες να φορολογούνται ,
Λουκέτο στις προβληματικές του δημοσίου όπως η ΕΡΤ ,
Αμοιβές δημοσίου ΣΥΜΦΩΝΑ με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Μέχρι τότε θα πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου ως ντε φάκτο πολίτη Β’ κατηγορίας
Και ως τέτοιος :
• Δεν επενδύεις πουθενά και σε τίποτα πέραν των απολύτως απαραίτητων
Ακυρώνεις συμβόλαια με ασφαλιστικές εταιρείες , πιστωτικές κάρτες , εταιρείες τηλεπικοινωνιών , κλείνεις τα δάνεια του παρελθόντος και δεν παίρνεις νέα .....
Στην θεωρία ονομάζεται αποεπένδυση και αυτο κάνουν οι εταιρείες όταν το οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον γίνεται εχθρικό

• Δεν καταναλώνεις παρά ξοδεύεις μόνο τα απαραίτητα για επιβίωση.

• Δεν δηλώνεις έσοδα από ενοίκια και τόκους καταθέσεων

• Διαπραγματεύεσαι μαύρη και αφορολόγητη εργασία με τον εργοδότη σου

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ Ανώνυμος
Δεν ξέρω αν φταίει η φάση που περνάω, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα από ό,τι θες να πεις.

Κάποιο δίκιο θα το 'χεις όμως και συ...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/