Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2006

Με αφορμή το χαμό στους bloggers

Τώρα που έκατσε λίγο η σκόνη που είχε σηκωθεί τον τελευταίο καιρό στην blogόσφαιρα θα σχολιάσω και εγώ τα τεκταινόμενα. Άκαιρος λίγο, ε; Κάλλιο αργά, παρά αργότερα...

Απ' όλα είχε ο κατάλογος αυτές τις μέρες. Μηνύσεις, απολύσεις, σφαγές εκατέρωθεν από bloggers και δημοσιογράφους και κλεισίματα σε blogs και μηχανές αναζήτησης ήταν στα κυρίως πιάτα. Στα ορεκτικά και τις σαλάτες είχαμε ότι μπινελίκι τραβάει η ψυχή σου. Και στα γλυκά είχαμε και φιλοσοφικά θέματα τύπου τι είναι οι bloggers, τι θα έπρεπε να είναι, που το πάνε και ποιοι μας υπονομεύουν, που είναι τα όρια της σάτιρας, που σταματάει η ελευθερία του λόγου και τέτοια. Α, και το πιο βασικό, τι την κάνουμε την ανωνυμία μας.

Σ' αυτό το τελευταίο θέλω να σταθώ λίγο. Παλιότερα λέγαμε "τι θα έκανες αν ήσουν αόρατος;". Δεν ξέρω τι έβαζε ο νους του καθενός για την αόρατη υπόστασή του, αλλά είμαι σίγουρος ότι με την internetική ανωνυμία του θα κάνει κάτι πολύ κοντά σε εκείνο. (Τη σχετική ανωνυμία, γιατί, μαθαίνω, ότι αν θέλουν σε βρίσκουν, εκτός αν γράφεις πάντα από internet cafe). Αυτός, λοιπόν, που σαν αόρατος θα έκανε μάτι, σαν ανώνυμος γίνεται haker, αυτός που θα σκότωνε, συκοφαντεί, αυτός που θα κάτι, θα κάτι ξανά, και ο άλλος που θα κάτι άλλο, θα κάτι άλλο και εδώ. Αυτό γιατί είναι περίεργο; Λες και δεν έχουμε κανένα μιαρό στοιχείο στην κοινωνία μας και αντικρίσαμε ατιμία πρώτη φορά στο internet.

Για την ανωνυμία θέλω να πω και κάτι άλλο. Εγώ δεν την βλέπω τόσο σαν ανωνυμία, όσο σαν μια δεύτερη ζωή, ένα wannabe something else. Παράδειγμα, σε ένα blog τις προάλλες συζητάγαμε για μια θεατρική παράσταση και έγραψα τη γνώμη μου. Σκέφτηκα τότε ότι καλό θα ήταν να το έγραφα και στο site του Αθηνόραμα. Πηγαίνοντας εκεί υπέγραψα πάλι ως aggelos-x-aggelos και όχι ως κατίνα ή θεατράγγελος. Θέλω να πω ότι, ως internetική περσόνα, δεν έχω λόγο να μην είμαι παντού ο εξάγγελος. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, βέβαια, η συζήτηση έγινε για όσους έχουν λόγο...

Στα της σκόνης και πάλι. Κατά τη γνώμη μου ένας blogger είναι ένας blogger. Δεν είναι δημοσιογράφος, δεν είναι συγγραφέας και δεν θα πρέπει να προσπαθεί για κάτι τέτοιο -εκτός αν του προκύψει, αλλά όχι να είναι αυτοσκοπός. Από την άλλη ένας δημοσιογράφος δεν είναι συνάδελφος, αλλά πολύ περισσότερο δεν είναι εχθρός. Δεν είμαστε εδώ για να καταργήσουμε ή να αντικαταστήσουμε τις εφημερίδες. Ναι στην εναλλακτική ενημέρωση μέσω ημών, αλλά μη την ψωνίζουμε κιόλας. Και το γράφω αυτό γιατί είδα, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, να στήνονται λαϊκά δικαστήρια και, το χειρότερο, είδα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η όποια ποιότητα γραφής είχε εξαφανιστεί και είχε δώσει τη θέση της σε λεκτικούς χουλιγκανισμούς. Αίσχος! Σε λίγο θα στηθούν και blogs τα οποία θα σχολιάζουν τι έγινε σε άλλα blogs εν είδη μεσημεριανού κουτσομπολιού. Ο οριστικός θάνατός μας.

Το χειρότερο όμως, όλων όσων είδα αυτές τις μέρες, ήταν η διάσπαση. Δεν είναι να πεις ότι ήταν όλοι οι bloggers ενωμένοι εναντίων των -όποιων- άλλων, είχαν και μεταξύ τους προβλήματα. Κάποιοι έβριζαν δημοσιογράφους και δημοσιογράφους-bloggers και όσους σκέτους bloggers είχαν σχέση μαζί τους, κάποιοι άλλοι έβριζαν αυτούς που βρίζουν επειδή βρίζουν, μερικοί έβριζαν για την απουσία κώδικα δεοντολογίας και, όλοι μαζί, υβρίζοντες και υβριζόμενοι, είχαν χωριστεί σε στρατόπεδα. Συγνώμη, τι το κάναμε εδώ μέσα, ΚΚΕ; Σε λίγο θα έχουμε bloggers της Ελλάδας, Συνασπισμό των bloggers, bloggers εσωτερικού και bloggers μ-λ. Και όσοι γράφουν σε χαρτί θα λέγονται εξωinternetικοί -κατά το εξωκοινοβουλευτικοί!

Όμως τον απλώσαμε πολύ τον τραχανά, που έλεγε και ο Φλωράκης -μιας μιλάμε για ΚΚΕ. Και δεν είναι στις προθέσεις του κειμένου να δείξει τι είναι blogging -που να ξέρει κι αυτό το καημένο. Καλό θα ήταν , όμως, να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τι δεν είναι blogging. Έγραψα παραπάνω ότι ένας blogger δεν είναι ούτε δημοσιογράφος ούτε συγγραφέας. Και όμως, θα μπορούσε. Αλλά με μια καινούρια έννοια. Αν κάποιος θέλει να blogοδημοσιογραφεί, καλά θα κάνει. Να μας πει κάτι όμως που δεν θα μας το πει η εφημερίδα. Ή να μας το πει με άλλο τρόπο από τη εφημερίδα. Να βγάλει τα απωθημένα, του να καυτηριάσει πράγματα που τον ενοχλούν, αλλά με δικιά του γλώσσα, όχι με δημοσιογραφική. Αν είναι να αρχίσουμε να αλληλοκαρφωνόμαστε και να κράζουμε όπως κάνουν όλοι είμαστε χαμένοι. Γιατί εμείς, σε σχέση με τους άλλους, έχουμε το πλεονέκτημα της ανωνυμίας. Εμείς μπορούμε να βρίζουμε όσο χυδαία θέλουμε χωρίς να μας πει κανείς τίποτα. Γιαυτό πρέπει να το κάνουμε με φειδώ. Αλλιώς ο χώρος θα γίνει μία χωματερή, μια χαβούζα. Έχουμε τη δύναμη να γίνουμε ένας χώρος αληθινής, εναλλακτικής, ενημέρωσης. Ας μη μας φάνε τα 'εσωκομματικά' μας.

Η όποια δύναμή μας μπορεί να σκάσει σαν φούσκα στα μούτρα μας αν δεν βάλουμε μέτρο στον αυθορμητισμό μας και, κυρίως, στην επιθετικότητά μας. Μπορούμε να γίνουμε μια δύναμη, την κρίση της οποίας θα φοβούνται όλοι. Για να γίνει αυτό όμως, τα blogs μας χρειάζονται αισθητική και μέτρο. Άμα έχουμε αυτά τα δύο, τα πάντα είναι blogging!

buzz it!

54 αξιόλογες σκέψεις:

aggelos-x-aggelos είπε...

Άγγελος: Χρόνια πολλά Εξάγγελε!
Εξάγγελος: Χρόνια πολλά Άγγελε!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
mickey είπε...

Χρόνια πολλά κι από μένα, τον ...συνεορτάζοντα!

(βλέπω πάντως πως είστε ολίγον ...διχασμένη προσωπικότητα :)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Ήμουν κάποτε...

Αλλά τώρα είμαστε και οι δύο καλά!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

Ει!

Πάρτυ των τζαζζεμένων? Κι εγώ εδώ, τι νομίζατε?
:)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Χρόνια πολλά και σε σένα και από τους δυο μας

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

Βρε μπας και είμαι η τέταρτη περσόνα του Ξεκάγγελου κι εμφανίζομαι ταυτόχρονα με την τρίτη του, την πιο ολοκληρωμένη, που φέρνει βόλτα τις άλλες δύο?

(ο εξής ένας... ο Λουκάς... Θεέ μου, τά'χω παίξει, τι ήρθα εδώ να κάνω?)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Να ευχηθείς! Do it!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

Α, ναι!

Να χρονιαπολλάσω!

Λοιπόν, γκουχ-γκουχ, μιμιμιμιμιιιι... ένα-δύο, ένα-δύο... φου, φου...

Να ζήσεις μπλογκερά μου
και χρόνια πολλάααα,
στη γιορτή σου να λένε
να μου ζήσεις παιδαρά!

Που και γράφει και μιλάει
με σοφία πολλήηηη
τέτοιο τάλαντον ας είχα
και ας έμενα ταπίιιιιιι!

(διότι τώρα, και που είμαι ταπί, μόνο ψύχραιμη είμαι...!)
:)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

It's official!

Δια στόματος ξεκάγγελου!

Γιορτάζω κι εγώ με τους αγγέλους - ε, και με τα ποντίκια βέβαια... Μάλλον είναι για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, ε? Ο πόντικας για ξεκάρφωμα...

Οπότε, μου εύχομαι Χρόνια μου Πολλά και φυσικά κι εδώ στον +Μικάκειο+ κι εκείνου Χρόνια του Πολλά. Δλδ όλες μας ευχόμαστε, οι μία μου κανονική περσόνα συν οι τέσερεις του Αγγελου, σύνολο πέντε, λόγω ημέρας επιτόκιο έξι....

Πού είναι η Σόφη να γίνουμε πολλές?
:)))

ΛΟΛ ΛΟΛ ΛΟΛ!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Θένκιου, θένκιου!

Κελ κομπλιμαν!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

(Ποιός χαμός στους μπλόγκερς αγόρι μου, εδώ να δεις χαμός....!)

Πάντως έχω να δηλώσω τα εξής:

1. είσαι από τους πρώτους που με είχαν καλωσορίσει στου νδ και από τότε έψαχνα στα σχόλια να σε διαβάσω με πολλή χαρά.

2. γράφεις καταπληκτικά, κι έχω ζηλέψει πολλές φορές κείμενά σου - και όχι μόνο για την γραφή, αλλά και για τις απόψεις, την τεκμηρίωση και την διαφορετική σκοπιά που δίνεις ακόμη και στο πιο χιλιοειπωμένο ή εντελώς τετριμμένο θέμα.

3. σε καμαρώνω που ακόμη κι όταν διαφωνείς σε σημείο πλακώματος με κόσμο (τόσο λίγες φορές ομολογουμένως!), κρατάς λόγο τζέντλεμαν - σπανίζει τόσο στα μπλόγκια!

4. είμαι περήφανη που τα δύο πιτσούνια (η καλή σου κι εσύ) είστε δύο πολύ ωραίοι άνθρωποι και μου δίνει ελπίδα ότι υπάρχει και καλός κόσμος εκεί έξω...

Αυτά, να μην συγκινηθώ βραδιάτικο, ε?

Α, και 5. για το ποστ σου, είναι καταπληκτικό το κείμενο, με καλύπτεις απόλυτα!!!!! Μπλόγκερς ενωμένοι, ποτέ νικημένοι! Αν και νομίζω ότι η εποχή της "αθωότητας" των μπλόγκερς (αν υπήρξε αμιγώς ποτέ) έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί!!!
:(((

Μην σε μαυρίζω, εύχομαι να περνάτε πάντα καλά κι αγαπημένα!
:)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Ουφ, επιτέλους, ένα σχόλιο για το κείμενο! Και έλεγα θα πάει αδιάβαστο...

Σε ευχαριστώ Άφρο μου, να είσαι καλά.

Πως έλεγε ο Αυλωνίτης "πνεύμα και ηθική"; Ε, εγώ θα λέω "μέτρο και αισθητική"

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
mickey είπε...

Και βεβαίως να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για τη σοβαρή, μετρημένη και ισορροπημένη άποψη που εκφράζεις στο κείμενο.

Άλλωστε η μπλογκόσφαιρα δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Όποιος θέλει, ανοίγει ένα (ή δύο ή χίλια) account στον Blogger της Google ή όποια άλλη πλατφόρμα και γράφει ό,τι θέλει. Έτσι ΑΠΛΑ - τα υπόλοιπα "συσπειρωτικά" μάλλον ανήκουν σε άλλους χώρους. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε ωραίες παρέες και να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες. Αλλά δεν είμαστε και καμιά ...συντεχνία!

Μου πήρε αρκετό χρόνο να το καταλάβω, αλλά νομίζω πως είναι καιρός να επανέλθουμε back to the basics ;)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Αγαπητέ Mickey, καταρχάς ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω το σχόλιό σου, τα συσπειρωτικά έχουν κάτι θετικό αν μείνουν σε ένα υψηλό (ιεραρχικά μιλάω) επίπεδο και δεν μας κάνουν "κομμα"

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
last_drive είπε...

Καταρχήν χρόνια πολλά!!
Κατα δεύτερο συγχαρητήρια για το κείμενο. Τα πες όλα. Αν και δεν είμαι και τόσο...φανατικός και συνεπής blogger συμφωνώ απόλυτα για τις θέσεις σου πάνω στο σαματά
που έχει προκύψει. Μεγάλη παγίδα το αλληλοφάγωμα όπως και η ασυδοσία και "τσάμπα μαγκιά" κάποιων που πίσω απ' την ανωνυμία βρίζουν και λασπολογούν ασύστολα.
(Εγώ προσωπικά δεν έχω βρίσει ποτέ στο blog μου και ούτε πρόκειται)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ last_drive

Πόσο χαίρομαι που το διάβασες φρέσκο φρέσκο και που συμφωνείς! Αν και θέλω και την "άλλη" κριτική που μου κάνεις από κοντά, να πονέσω.

Η αλήθεια είναι ότι το επίπεδο ευπρέπειας και κάλλους που διέπει το blog σου είναι ζηλευτό τοις πάση. (Πόσα ορθογραφικά να έκανα άραγε);

Την Παρασκευή θα πιούμε αγρίως. Σε προετοιμάζω από τώρα για να κανονίσεις το πρόγραμμά σου. Φιλάκια και σε ευχαριστώ πολύ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
maika είπε...

αισθητική και μέτρο .... μμμ! κάτσε να δω που τα έβαλα,που τα έβαλα..?? ..η μεζούρα που έχουν οι μοδίστρες στις κουβαρίστρες τους, κάνει?? τελοσπάντων για μέτρο κάπως τη βολεύω,με τη μεζούρα, τώρα.... για αισθητική.... θα σε γελάσω....
Και το έλεγα στα παιδιά....μην παίζετε, μ΄αυτό,μην παίζετε..... θα μου το χάσετε.... και θα γίνει χαμός....
Να τώρα που χρειάζεται και....
Μήπως με μια γαρδένια ,μπορεί κάτι να γίνει??

Ωραία τα λέγατε το βράδυ οι εορτάζοντες,μπράβο σας!!!
Χρόνια πολλά !!!
Χρόνια πολλά !!!
Χρόνια πολλά !!!

(και σε μένα.... ευχαριστώ.... ευχαριστώ....
με αγάπη
Μικαέλα!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
candy's τετραδιάκι είπε...

Tα χρονια πολλα κι απο μενα!
Καλημερα:)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Ουπςςςςς!
Τι έγινε εδώ; Μόνο εγώ λείπω;;;
Α π α ρ ά δ ε κ τ η ...

Μωρό μου, χρόνια σου πολλά!!!
Και καλά!
Και υπέροχες στιγμές να γεμίζουν τη ζωή σου!!!
Τα υπόλοιπα από κοντά!

Μουτςςςςςςςςς!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
enteka είπε...

xronia polla, poly kala ta eipes sto post sou

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
diastimata είπε...

1. Χρόνια Πολλά Άγγελε
2. Πέσ' τα Χρυσόστομε
3. Χρόνια πολλά Εξάγγελε

ΥΓ. Κανέναν Σταμάτη έχει η οικογένεια; Γιορτάζουν κι αυτοί σήμερα.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ανώνυμος είπε...

"τα blogs μας χρειάζονται αισθητική και μέτρο. Άμα έχουμε αυτά τα δύο, τα πάντα είναι blogging!" προσυπογράφω τις φράσεις σου αυτές

scalidi

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
scalidi είπε...

αν διαβάζει η "θεά" μας, Αφροδίτη, ας μου εξηγήσει, γιατί ενώ μπορώ να βλέπω τα μπλογκς της, δεν μπορώ να της αφήνω ωραία μηνυματάκια...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Άνοιξαν οι δουλειές πάλι!!!

@ maika
Μη φοβάσαι για τίποτα. Ο δικός σου Πλάτωνας το έχασε, ο δικός μας θα το ξαναβρεί! Το σε πόσο καιρό, δεν το ξέρω...

Πολύ σε ευχαριστώ για τις ευχές σου. Χρόνια σου πολλά και σένα, να σε χαιρόμαστε. Άμα βαριέσαι να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις στο σπίτι, σου παίζουμε εδώ τον τουρτοπόλεμο

@ candy's τετραδιακι
Καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ πολύ

@ sofi-kουλίνι
Αυτός ο χώρος σε περιμένει πάντα. Ποτέ δεν έχεις αργήσει, αρκεί να έρθεις! Ευχαριστώ baby, περιμένω για τα από κοντά!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ enteka
Ευχαριστώ πολύ φίλε, και για τις ευχές σου και που σου άρεσε!

@ diastimata
Άγγελος: Ευχαριστώ!
Χρυσόστομος: I'm doing my best!
Εξάγγελος: Ευχαριστώ!

Σταμάτη παραλίγο να είχαμε αλλά αποφάσισα να μην τον παντρευτώ (WHAT???)! LOL!

@ scalidi
Σε ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και την κατανόηση!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
museologist είπε...

Χρόνια πολλά Άγγελε, ό,τι επιθυμείς εντός και εκτός της μπλογκόσφαιρας...Τα ποιήματά σου απολαυστικά! Θα τριτώσουν;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Stavros Katsaris είπε...

Πρόλαβα?
Πρόλαβα!
Στο 90'

Χρόνια πολλά πολλά και ευτυχισμένα!

Τώρα όσον αφορά το θέμα του ποστ μάλλον έχουμε ακόμη να δούμε πολλά!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

ΧΕΥ!!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΙΚΑ!!!!!

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΩ, Ε?

Δεν έχετε παράπονο, μόλις στη λήξη της εορτής το πήρα πρέφα (σου άφησα πάντως στο πλοίο σου ευχές κοριτσάρα μου!)

Δεν παίζω όμωωωως...

ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ!

Εχετε πολύ cool γιορτή και ζηλεύω!
:))))

@scalidi,

μόλις ρίξω και το υπόλοιπο υλικό, που λόγω χρόνου και περιορισμών υγείας δεν μπόρεσα ακόμη να κάνω, θ'ανοίξω και τα σχόλια, που προς το παρόν είναι κλειστά όσο "συγυρίζω" το μαγαζί... Χίλια ευχαριστώ πάντως - αν βιάζεσαι, σχόλια σε κείμενό μου έχει στου σταύρου κατσάρη (τι ωραίος τύπος κι αυτός!!!)

Φιλιά παιδιά, Σόφη, να ζήσετε μονιασμένοι κι αγαπημένοι και χαμός μόνο στο μπλόγκινγκ, ποτέ στο ζεύγος εύχομαι!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

Κι άντε, να το στρογγυλέψουμε, ένα καλό 30άρι με άριστα το 20, λόγω ημέρας...
:)))

"Το μπλογκινγκ ανέδυσε έναν αφάνταστο αριθμό ανθρώπων ικανών να γράφουν, αλλά ανίκανων στην πλειονότητά τους να ξέρουν τι αξίζει να γραφτεί..."
ΑΦΡΟ

Λίγοι εναπομείναντες γνώστες, κρατάτε γερά, σας χρειαζόμαστε!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
maika είπε...

..ας αργήσει όσο θέλει... Αξίζει να περιμένω....

Πω,πω έπεσαν κάτι τούρτες χτές....
γέμισαν τα blogόσπιτά μας, σαντιγύ,κανταϊφια,σοκολατίνες....
πλάκα είχε!!!
πιάσε τώρα εσύ το λάστιχο κι εγώ τη σκούπα να καθαρίσουμε λιγάκι...
Τι? σε θέλει η sofi και πρέπει να φύγεις???
κατάλαβα!
καλά , φέρε μου και το λάστιχο....


aphrodite
σ΄ευχαριστώ κι απο εδώ Άνακιν....

άντε,άνοιξε εσύ το μαγαζί.... και στα εγκαίνια...χαμός θα γίνει...λουλούδια , τούρτες, ποτά , κόσμος ... θα φέρω και το καράβι μου.... και μετά το ξεφάντωμα θα έρθω να βοηθήσω και στο καθάρισμα.....

καλημέρα!!!
:o)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
scalidi είπε...

Θα σε περιμένω, θεά, όταν ανοίξεις τα σχόλια ενημέρωσέ με. Φιλιά πολλά παιδιά

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Artanis είπε...

Να ζήσεις για χτες και να χαίρεσαι και την Sofi σου!!!!!!

Ο @#$^%!@%$blogger έπεσε όλο το απόγευμα και τώρα τα κατάφερα!!!!

Χρόνια πολλά και καλά!!!!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Ναταλία είπε...

Ανώνυμος; Τότε συνεπάγεται αόρατος. Αν σχολιάζεις, γράφεις, επικοινωνείς με κάποιους δεν είσαι αόρατος. Παύεις να είσαι και ανώνυμος. Γιατί η γραφή σου θα γίνει γνωστή, θα βγάλει χαρακτηριστικά, θα βγάλει μια εικόνα για σένα.

Ανώνυμοι είναι όσοι χώνουν το κεφάλι στην τρύπα αλλά οι ουρές τους φτάνουν στον ουρανό;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ museologist
Ευχαριστώ αγαπητέ μουσειολόγε!
Τι να πω; Μακάρι...

@ stavros katsaris
Φίλε Σταύρο είσαι ευπρόσδεκτος είτε νωρίς είτε αργά.
Το φοβάμαι και εγώ αυτό που λες.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

aphrodite said...
"Το μπλογκινγκ ανέδυσε έναν αφάνταστο αριθμό ανθρώπων ικανών να γράφουν, αλλά ανίκανων στην πλειονότητά τους να ξέρουν τι αξίζει να γραφτεί..."
ΑΦΡΟ

Λίγοι εναπομείναντες γνώστες, κρατάτε γερά, σας χρειαζόμαστε!!!


Παίρνω το θάρρος να θεωρήσω ότι με κατατάσεις στους γνώστες και δεν μπορώ παρά να κοκκινίσω...

Ευχαριστώ και για τις ζευγοευχές. Και βέβαια για την αριθμολαγνεία. Περιμένω και εγώ σιωπηρά να ανοίξουν τα σχόλια στο blog σου

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ maika
Τώρα που γλύκαναν blogόσπιτα και blogοκάραβα
τώρα που ευφράναμε και εψυχαγωγήσαμε σώματα και ψυχές
όχι
δεν θα σε αφήσουμε μόνη σου
όλοι μαζί θα βάλουμε ένα χεράκι
να μη μας φάνε οι μύγες!

Sofi, τη σκούπα γρήγορα!
Βοήθα τη maika να καθαρίσετε. Μόλις τελειώσετε ξύπνα με να δω αν τα κάνατε καλά!

(Αχ, μη, μωρό μου, για πλάκα το 'πα. Μη, όχι, όχι πάλι την παντόφλα, μηηη, ΑΑΑΧ, ΩΩΩΧ, ΙΙΙΧ...)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ reactor
Αγαπητέ Γρηγόρη,
Καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου. Εκείνο που μου τη δίνει όμως, είναι το ότι ενώ παραπονούμαστε για κάποια πράγματα (όπως η κακή δημοσιογραφία), όταν μας δίνεται η ευκαιρία να τα σχολιάσουμε το κάνουμε με τον τρόπο που το κάνουν και οι άλλοι -κάτι σαν το βία στη βία.

Ε, τότε δεν μας ενοχλεί η κακή δημοσιογραφία, μας ενοχλεί το ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε και εμείς.

Αλλά παντού έτσι δεν είναι; Δεν μας ενοχλούν πχ αυτοί που κλέβουν το δημόσιο, τους βρίζουμε επειδή δεν τα παίρνουμε εμείς.

Ευχαριστώ για τις ευχές!

@ artanis
Σου υπόσχομαι και να ζήσω και να την χαίρομαι!
Και μένα μου έσπασε τα νεύρα χτες ο blogger. Δεν μπορούσα να απαντήσω σε κανέναν ούτε να γράψω αλλού

@ natalia
Αυτό λέω και εγώ. Πόσο ανώνυμοι είμαστε εμείς μεταξύ μας πια; Και πόσο λιγότερο εύχομαι να γίνουμε... Ακούγετε και κάτι για συνάντηση-συμπόσιο των bloggers. Τότε τι θα γίνει;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
George Nikolaropoulos είπε...

Εξαίρετο κείμενο, καταπληκτικά δομημένο και πλήρως εμπεριστατομένο.

Φυσικά και συμφωνω. Το ξέρουμε όμως όλοι καλά, είδικά μέσα από αυτά που βλέπει κανείς στο blog του Γάτου (όπου οι περισσότεροι από εδώ συχνάζουμε) πως η ανωνυμία έχει οδηγήσει πολλούς να βγάλουν το καφριλίκι τους, την έλλειψη παιδείας τους και το οποιοδήποτε κόμπλεξ τους. Το απίστευτο μάλιστα είναι οτι αυτό συμβαίνει κι από τις δυο πλευρές, κι από τους αμιγώς bloggers και από αυτούς που τους κυνηγάνε ή τους λογοκρίνουν.

Ο καθένας σίγουρα κρίνει και κρίνεται και το σίγουρο είναι πως τα γραπτά (aka comments) μένουν και μπορούμε όλοι να δούμε την "αλήθεια" που κρύβει ο καθένας πίσω από ένα nickname.

@aphrodite
Ελπίζω να μην χαθεί η "αθωότητα" που αρκετοί ακόμη κρατούν γερά και τους οδηγεί σε blogs αριστουργήματα. Θέλω να πιστεύω πως υπάρχει ακόμη και μάλιστα τα αποθέματα της είναι ανεξάντλητα. Είναι άλλωστε ένας από τους λόγους που τελικά έγινα κι εγώ blogger...


Keep going ladies and gentlemen!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ georgios
Ευχαριστώ φίλε!

Με την κατάσταση στο blog του Δήμου έχω φρίξει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να διαφωνείς με έναν άνθρωπο και όμως να είσαι κάθε μέρα εκεί και να τον βρίζεις, όπως κάνουν αρκετοί. Έχω χάσει την αγαπημένη μου ασχολία. Συνηθίζω να διαβάζω όλα τα σχόλια πριν σχολιάσω -δεν υπάρχει λόγος αν έχει ειπωθεί κάτι που θέλω να πω- αλλά τον τελευταίο καιρό μου είναι αδύνατον. Τόση κακία δεν έχω ξαναδεί μαζεμένη. Στο τέλος έχω ξεχάσει τι θέλω να γράψω.

Το καλό όμως είναι ότι τον τελευταίο καιρό τον βλέπω πιο δυνατό. Σαν να μην τον αγγίζουν πια τόσο πολύ οι κακίες. Και πολύ χαίρομαι γιατί δεν θέλω να ξανασταματήσει το blog του. Είχα στεναχωρηθεί απίστευτα την άλλη φορά...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
maika είπε...

..και για να σοβαρέψω κι εγώ λίγο...
sofi την παντόφλα με το τακούνι πίασε.....
;o))


reactor69
σ΄ευχαριστώ πολύ!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Εύα είπε...

Χρονια Πολλα και καλα Αγγελε,παντα χαρες,ευτυχια,υγεια,καλοτυχια και μελια με το κοριτσακι σου.
Σοφι να τον χαιρεσαι,να σε χαιρεται,να χαιρεστε αλληλους.
Τα υπολοιπα ειναι απλες οδοντοκρεμες κι ο αναμαρτητος ξερει πού να στειλει τις πετρες του,χαχα!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
George Nikolaropoulos είπε...

@aggelos-x-aggelos

Αυτό που γίνεται στου Γάτου είναι απαράδεκτο. Να σκεφτείς οτι τότε που έκλεισε στενοχωρήθηκαμε με τους φίλους μου και ας μη συμμετέχαμε! Πιστεύω οτι δε θα σταματήσει αυτή τη φορά! Λίγο τα ανάλαφρα και ρομαντικά θέματα που έπιασε σήμερα, λίγο να ξαναβρεί επίσης το χιούμορ του, πιστεύω θα έρθουμε στα ίσια μας.

Στο χέρι μας είναι άλλωστε να απομονώνουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που σπηλώνουν έτσι το blog αλλά και γενικότερα την ιδέα της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Γιατί η συμπεριφορά αυτή έχει πολύ βαθιές αιτίες και δε εγώ προσωπικά δε το βλέπω απλά ως εμπάθεια... Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο post! ;)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

A-χουνκ! Χασμ-χασμ (χασμουρητό καλέ!)... τσπ! τσπ! τσπ! (πλατάγισμα γλώσσας)...

(ψιθυριστά).... καφέεε... μέρσυ ον μι!....

Καααλά, άντε να ομιλήσω και να την ξαναπέσω (λέμε τώρα), ένα ακόμη που έμαθα με όλα τούτα είναι πως:

Κάθε στιγμή, με κάθε σχόλιο, διαλέγεις τι θα είσαι. Αν το γράφεις εσύ ως φιλοξενούμενος στους άλλους, πώς θα είσαι. Κι αν είσαι ο μπλόγκερ και φιλοξενείς το σχόλιο, πώς θα είναι το σπίτι σου.

Επιλογή την επιλογή βαδίζεις και ακουμπιέσαι με τους άλλους.

Κι αν το χέσεις επί μακρόν, διαλέγοντας την πολύ χαλαρή φιλοξενία, δεν θα εκδημοκρατίσεις ή εκπολιτίσεις τα άγρια, θα πληγώσεις και τα ήμερα. Ειδικά αν τα σφαλιαρίζεις για να σκληρύνει το κρέας τους και καλά για να μάθουν να επιβιώνουν...

Κάπως έτσι.

Εγώ τρομάζω πολύ με τα τερατώδη από άποψη χαμηλότητας χτυπήματος, και εκνευρίζομαι από την ανοχή για χάρη του διαλόγου ή της δημοκρατίας, όταν βλέπω ότι πληγώνεται άνθρωπος. Γιατί για να πληγωθεί, κάτι πάει στραβά.

Και αισθάνομαι καθήκον μου, και στη ζωή κι εδώ μέσα, αν καταλάβω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, να αναθεωρήσω πρώτη εγώ και να ζητήσω συγνώμη και μετά να δω πώς θα ξε-πληγωθεί ο άλλος.

Η άποψη, άποψη είναι, δεν έχει τόση σημασία. Ο άνθρωπος όμως έχει.

Οταν δεν γουστάρει να μπει μέσα και να κουβεντιάσουμε, φτώχυνα. Οι σκέτες γνώμες δεν μου λένε τίποτε, είναι το πολύ σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεστή είναι μόνο η ανάσα του άλλου, ο σφυγμός του πάνω σου.

Κι όσο για τους σίδερα-μασάει-ο Κουταλιανός, τους εντελώς θερμόαιμους, που μου φεύγουν από την άλλη από άποψη... θερμοκρασίας, έ, άμα κάψουν και ηρεμήσουν, πάλι εδώ είμαστε.

Οσο ξερνάνε φλόγες, γυρνάω από την άλλη, δεν γουστάρω να μπω στο τεραίν τους. Δεν είμαι έτσι. Δεν ήμουν, δεν είμαι, δεν θα γίνω.

Επιλογή λοιπόν. Κάθε στιγμή.

Ειναι ευκολότερο και πιο ουσιαστικό από το να πιέζεσαι για να κάνεις δημόσιες σχέσεις ή νούμερα. Το μόνο που έχει να προσφέρει ο καθένας μας είναι από την αλήθεια του. Θέλει κότσια. Αλλά είναι απλό. Κι αν αρχίσεις, είναι μονόδρομος.

Αλλιώς θα καταντήσουμε κι εμείς μεσημεριανάδικα...

Φίλοι μου, καλό χουζούρεμα και καλή Κυριακή σας εύχομαι! Και χίλια ευχαριστώ που είστε αυτοί που είστε και μου ανοίγετε τα στραβά!
:)

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Filomila είπε...

Καλή αρχή και κουράγιο (που από ότι φαίνεται θα το χρειαστείς) στις νέες "συνθήκες εργασίας" σου!

(με αφορμή το σχόλιο σου στου nd)!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

+Good luck+ και στο δικαστήριο αύριο, αν και θα την πάρεις την χαρτούρα όπως πρέπει... Κι άμα σου κουνηθούνε, πες ότοι έχεις στρατό εσύ - εμείς ψοφάμε για τέτοια! Οχι για σένα που σ'αγαπάμε! Συν υλικό για ποστ έτσι ή αλλιώς, σφύρα κι ήρθαμε!!!
:))))

Καλή επιτυχία και στα καινούρια σου ανοίγματα και να αγαπιέστε με το Σοφάκι, το κυριότερο!
:)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Η πρώτη μου 50άρα!!!


@ maika
Όχι τη στρωτή θα έπιανε...

Άι, άι
πως πονάει

@ πάνος
Φίλε καλορίζικο και καλοτάξιδο.
Ευχαριστώ και για τα χρόνια πολλά!

Αλλά περίμενα ότι εσύ θα το σχολίαζες το κείμενο...

@ ευα
Ευχαριστώ πολύ Εύα μου, και για τα χρόνια πολλά και για τα υπόλοιπα!

@ georgios
Εδώ και λίγες μέρες πάντως όλα είναι άψογα! Και πολύ χαίρομαι!

@ aphodite
Νομίζω ότι κατάλαβα τι θες να πεις. Αλλά δεν ξέρω τι να σου απαντήσω και πως. Και αυτό δεν είναι ξεγλύστριμα, θα το έλεγα θέση

@ filomila
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Τις χρειάζομαι αυτές τις ευχές. Ειδικά του κουράγιου γιατί αρχή δεν το λες... Anyway thanks again!

@ aphrodite again!
Τους φάγαμε!!! Και χωρίς να πω τίποτα για στρατό!

Αλλά μάλλον κατάλαβαν ποιος είμαι όταν έβγαλα το φάκελο με τα δικαιολογητικά που -όλως τυχαίως- είχε κολλημένο το μάτι απέξω. Και ως γνωστόν, όλοι διαβάζουν blogs!

Ή λες απλώς να με πέρασε για θαυμαστή μου και με άφησε από συναδελφική αλληλεγγύη;

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

Η πρώτη σου 50-άρα? Δύο 25-άρες δλδ? Πωπω, μη μας ακούσει ο πόντιξ - και σίγουρα οχι η Sofi-Κ!!!

Κι όσο για το δικαστήριο, ΧΑ! Αυτό τους έλειπε! Και μάλλον αυτό θα είναι, μέλη του φαν-κλαμπ σου!!!
:)))

Αντε και μη χειρότερα με το ΙΚΑ που μπλέξαμε όλοι...

Φτ! Φτ! Φτ! Τρισάγιο!

ΛΟΛ!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Κάτι για 25άρες ακούω και δεν μ' αρέσει καθόλου...

Χμ...

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Aphrodite είπε...

(x-aggele don;t look!)

(ψιθυριστά: Σοφάκι, άστους... με την ιδέα θα μείνουν! Συγκρίνεται καμμιά μαζί σου στα μάτια του? Ε κοριτσάρα μου?!)

(φιλάκια στα κρυφά, κι εμείς, ξέρεις... γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες!!!)
:)))

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

aphrodite, έτσι, έτσι, Αφροδίτη μου!
Γυναικεία συμπαράσταση!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

Κάποια στιγμή τα blogs μπορεί να αλλάξουν τον κόσμο...

...αλλά δεν θα αλλάξουν ποτέ τις γυναίκες!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
cindaki είπε...

Αφού δεν μπορείτε χωρίς εμάς μωρό μου!!!!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
Alexandra είπε...

εγώ απλά αγνοώ ηθελημένα... είμαι στον κόσμο μου! απλά γράφω, τίποτα άλλο!

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/
aggelos-x-aggelos είπε...

@ sofi-kουλίνι
Φυσικά και δεν μπορούμε! Όπως ούτε και εσείς...

@ alexandra
Συνήθως και εγώ. Αλλά μερικές φορές, όταν βλέπω κάποιες ελπίδες να διαψεύδονται, θέλω να γκρινιάζω λίγο.

http://aggelos-x-aggelos.blogspot.com/